Υπόμνημα Παππά: Δε ζήτησα 3 εκατομμύρια ευρώ από τους Χούρι

«Αβάσιμες και αναπόδεικτες οι κατηγορίες σε βάρος μου»

Ο Νίκος Παππάς

Για «αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες» κατηγορίες σε βάρος του κάνει λόγο ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις με γραπτό του υπόμνημα στην προανακριτική.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας αρνείται ότι ζήτησε τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιταγής για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό από την οικογένεια Χούρι.

Βερύκιος σε προανακριτική: Ο Καλογρίτσας είχε δώσει λίστα στον Κοντομηνά

Ο κ. Παππάς επιχειρεί να ερμηνεύσει και τους όρους «white house» και «white porscha» που βρίσκονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των εταιρειών Τοξότης (του κ. Καλογρίτσα) και της CCC (των Χούρι).

Για τον κωδικό «white house» εκτιμά ότι αναφέρεται στον Samer Khoury, βασικό μέτοχο και πρόεδρο της CCC επειδή όπως αναφέρει «διαμένει σε μια λευκή οικία στην Κηφισιά», ενώ για το «white Porscha» σημειώνει πως «πιθανότατα, σε βαθμό βεβαιότητες) αποτελεί «το προσωνύμιο του αδελφού του Samer Khoury, Tawfiq Khoury, πιθανόν εξαιτίας του υπερπολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, λευκού χρώματος, μάρκας “Porsche”, που έχει στην κυριότητά του».

Τα βασικά σημεία του υπομνήματος του κ. Παππά

- Οι σε βάρος μου κατηγορίες αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες

- Για τα  3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιταγής αρνείται ότι ζήτησε τα χρήματα αυτά από την οικογένεια Χούρι: «Επ' ουδενί λόγω δύναται να προκύψει ότι ακόμη και υπό την ανωτέρω ιδιότητά μου είμαι αυτός που ''ζήτησε'' το ποσό των 3.000.000 ευρώ από τους εκπροσώπους του Ομίλου Χούρυ…..στα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το White Houseκαι η White Porscha δεν ζητούν την καταβολή του εν λόγω ποσού αλλά καθορίζουν τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο της καταβολής του».

Καβγάς Καλογρίτσα – Πολάκη: Παλικάρι της φακής, έλα έξω να τα πούμε

- Για τον κωδικό «white house» εκτιμά ότι αναφέρεται στον Samer Khoury, βασικό μέτοχο και πρόεδρο της CCC επειδή  «διαμένει σε μια λευκή οικία στην Κηφισιά».

- Για τον κωδικό «white Porscha»: «Πιθανότατα, σε βαθμό βεβαιότητας, αποτελεί «το προσωνύμιο του αδελφού του Samer Khoury, Tawfiq Khoury, πιθανόν εξαιτίας του υπερπολυτελούς σπορ αυτοκινήτου, λευκού χρώματος, μάρκας “Porsche”, που έχει στην κυριότητά του».

- Για το ότι επεδίωκε να δοθεί η τηλεοπτική άδεια σε Καλογρίτσα: «Η εν λόγω αιτίαση αποτελεί ένα ξεκάθαρο βιασμό της λογικής»….«Πώς θα δίναμε άδεια στον Καλογρίτσα, ενώ είχαμε θέσει όρους που δεν κάλυπτε;»

- Ο Χρ. Καλογρίτσας κατέθεσε ότι έβαλε 14,5 εκατ. για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

- Ούτε η CCC ούτε ο Καλογρίτσας μιλούν για «δώρο» - Η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ’ αυτού.

- Οι εκπρόσωποι του Ομίλου Χούρυ ουδόλως ισχυρίζονται ότι τους ζητήθηκε από εμένα  να καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό, αντιθέτως ρητώς, ισχυρίζονται ότι το επίμαχο ποσό των 3.000.000 ευρώ τους ζητήθηκε από τον επιχειρηματία, Χρ. Καλογρίτσα.

- Η έκθεση της ΤτΕ ξεκαθαρίζει ότι τα 3 εκατ. νομίμως κατέληξαν στις εταιρείες Καλογρίτσα και αναλώθηκαν σταδιακά για ανάγκες που προκύπτουν από το παραγωγικό της κύκλωμα.

- Η εφημερίδα Documento ιδρύθηκε από την οικογένεια Καλογρίτσα και το πρώτο της φύλλο κυκλοφόρησε στις 20 Νοεμβρίου 2016. Εκείνη την περίοδο τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό παρέμεναν δεσμευμένα υπέρ του Δημοσίου.

Αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017, μετά την απόφαση του ΣτΕ. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να επενδυθούν για την ίδρυση του Documento.

Πηγές ΝΔ: Έριξε λευκή πετσέτα στον Καλογρίτσα

«Δεν απαντά σε τίποτα», σχολιάζουν πηγές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΚΟ) της ΝΔ, αναφορικά με το υπόμνημα.

Αντί να παρουσιαστεί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες email & SMS που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων offshore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εν τέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς, κατέθεσε διά του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα», σημειώνουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες κάνουν μάλιστα λόγο για «λευκή πετσέτα Παππά σε Καλογρίτσα».

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ενώ «ο "σύντροφος Καλογρίτσας" αποκαλούσε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά "Νίκο μου! Λεβέντη μου! Καμάρι μου!»", ο ίδιος κ. Παππάς επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του».

Όπως τονίζουν, στο υπόμνημα Παππά δεν υπάρχει «ούτε κουβέντα για τους διαλόγους με τον κ. Καλογρίτσα. Καμία αναφορά στα επίμαχα μεταξύ τους μηνύματα που ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε. Ούτε λέξη για τον Αρτεμίου. Τίποτα για τις κλεισμένες από εκείνον συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα με επιχειρηματίες. Για αυτά σιωπή. Προφανώς ο κ. Παππάς έλαβε το μήνυμα του κ. Καλογρίτσα. Υπάκουσε στις επιθυμίες του για να αποφύγει νέες πιθανές αποκαλύψεις. Τελικά, ο κ. Παππάς αντί των απαντήσεων επέλεξε την ένοχη σιωπή», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top