Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής

Απολύσεις: Τι θα γίνει με όσους δεν εμβολιαστούν

Σύντομα θα ανοίξει η συζήτηση για τις διευκολύνσεις, ή αλλιώς «προνόμια», στους εμβολιασμένους, όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Θέμα ωρών είναι να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η Επιτροπή προτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας υγείας.

Μένει να φανεί, εάν θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο και σε άλλους κλάδους, όπως οι εκπαιδευτικοί.

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

Όσον αφορά στο θέμα των απολύσεων και το εάν κινδυνεύουν όσοι δεν εμβολιαστούν, η Επιτροπή δε φαίνεται να έχει κάποια πρόταση, καθώς θα προβλέπεται μόνο μετακίνηση των μη εμβολιασμένων εργαζομένων από υπηρεσίες που είναι στην πρώτη γραμμή. 

Γεωργιάδης: Η επιχείρηση μπορεί να απολύσει ανεμβολίαστο υπάλληλο

Πελώνη: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων σε ανεμβολίαστους- Τι είπε για self test

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, εκτός από το θέμα των διευκολύνσεων στους εμβολιασμένους, έχει μιλήσει ανοικτά για την ανάγκη του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε κάποιους τομείς.

Μητσοτάκης: Σύντομα η συζήτηση για τα «προνόμια» σε εμβολιασμένους

«Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία», είχε ξεκαθαρίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προ ημερών, από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid.

ΕΜΑΚ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλιώς μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία

Σημειώνεται πως χθες, Τετάρτη 16 Ιουνίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καθιστά υποχρεωτικό τον πλήρη εμβολιασμό κατά του νέου κορωνοϊού για όλο το προσωπικό, που εργάζεται στους οίκους ευγηρίας της Μεγάλης Βρετανίας, περιλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού.

Η Ιταλία ήταν από τις πρώτες χώρες, που ανακοίνωσε, στις 31 Μαρτίου 2021, υποχρεωτικό εμβολιασμό για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top