Πελώνη: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων σε ανεμβολίαστους- Τι είπε για self test

Κατ' ιδίαν η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Tι απάντησε η Αριστοτελία Πελώνη σε σχετική ερώτηση για το θέμα απολύσεων σε μη εμβολιασμένους πολίτες

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών κράτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γεωργιάδης: Η επιχείρηση μπορεί να απολύσει ανεμβολίαστο υπάλληλο

«Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο πρωθυπουργός έθεσε το πλαίσιο στη Βουλή. Αφορά στους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων. Αναμένουμε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Βιοηθικής. Σε κάθε περίπτωση είναι μια ζωηρή συζήτηση που απασχολεί και άλλες χώρες και κατατίθενται όλες οι απόψεις» απάντησε η κ. Πελώνη σε σχετική ερώτηση. 

Αναφορικά με τα self- test, τόνισε ότι «έχει διασφαλιστεί η διανομή τους για τον Ιούνιο στην Επικράτεια. Υπάρχει μια συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έως τις 19 Ιουνίου. Σεβόμαστε τη συμβολή των φαρμακοποιών και ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Αν δεν καταστεί εφικτό θα αναζητηθούν και άλλοι τρόποι».

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο και το αν η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει κάποιες διατάξεις, ανέφερε πως «με τσιτάτα και συνθήματα προηγούμενων εποχών δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και προοπτικές σε ένα περιβάλλον που αλλάζει. Σεβαστό δικαίωμα η απεργία. Εξίσου σεβαστό είναι το δικαίωμα στην απασχόληση και στην πλειοψηφία ώστε να μην ταλαιπωρείται. Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο, όλο αυτό θα αποτελέσει παρελθόν, ώστε το κοινωνικό σύνολο να μην είναι όμηρος καταχρήσεων σε μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ».

Ακόμη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε στη χαλάρωση των μέτρων που ξεκινά από αύριο, την οικονομία, την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και την εμβολιαστική εκστρατεία. 

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Κατ' ιδίαν η συνάντησή τους μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Τη Δευτέρα, 14 Ιουνίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης -συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες- θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, στις 16:00 ώρα Βρυξελλών, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όπως διευκρίνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 Πάγια θέση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Είμαστε υπέρ του εποικοδομητικού διαλόγου πάντα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Και με πλήρη σεβασμό στις διεθνείς υποχρεώσεις που έχει αναλάβει κάθε χώρα. Διαφορετικές θέσεις με την Τουρκία υπήρχαν και υπάρχουν. Σε πολλά ζητήματα οι θέσεις μας είναι διαμετρικά αντίθετες. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συζητάμε με τη γειτονική χώρα. Το ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν συζητάμε. Η Ελλάδα επαναλαμβάνει με ειλικρίνεια τις πάγιες θέσεις της για όλα τα ζητήματα, σε κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα» σημείωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top