Γεωργιάδης: Η επιχείρηση μπορεί να απολύσει ανεμβολίαστο υπάλληλο

«Θέτει σε κίνδυνο τους συναδέλφους και τους συμπολίτες του» είπε ο υπουργός

Στην απόλυση ενός εργαζομένου μπορεί να προχωρήσει μια επιχείρηση, εάν αυτός θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση, όπως  δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις περιπτώσεις ανεμβολίαστων υπαλλήλων.

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δε θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι.

Όποιος δε θέλει να εμβολιαστεί, θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεώς του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν, δικαίωμά του να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία, μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο, εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση», είπε χαρακτηριστικά o υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είναι δικαίωμά του να μην εμβολιαστεί, αλλά δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν ένας εργαζόμενος θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τους άλλους, δικαίωμά σου».

Έρχονται διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους σε εστιατόρια, σινεμά, θέατρα

Παράλληλα, επικαλέστηκε την αναφορά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία – κατά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – ανέφερε πως πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, με τη συμπεριφορά του, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους.

Μητσοτάκης: Έρχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός - Ποιους θα αφορά

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και το θέμα των self test και τη διακοπή της δωρεάν διαθέσής τους από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου.

«Αν ρωτάτε την άποψή μου, ως υπουργείου Ανάπτυξης, για τα σούπερ μάρκετ, η θέση μου είναι 100%» είπε ο υπουργός. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top