Υπόθεση πρέσβη Βενεζουέλας: Άδεια της κυβέρνησης για αναγκαστική εκτέλεση

ΝΔ: Ποιο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κάλυπτε τον πρώην πρέσβη;

Τι δήλωσε το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega     

«Πράσινο φως» έδωσε η κυβέρνηση για τη δικαίωση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, μετά τη σχετική απόφαση της Δικαιοσύνης εις βάρος του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας


Ελληνίδα σεφ κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Παράλληλα η ΝΔ σε ανακοίνωσή της διατυπώνει αιχμές για συγκάλυψη της υπόθεσης από την κυβέρνηση Τσίπρα.        

Συγκεκριμένα, την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΝΔ: Η μόνη συγκάλυψη είναι του κ. Τσίπρα στον πρέσβη της Βενεζουέλας
 

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

ΝΔ: ΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΟΥΣΕ «ΣΙΩΠΗ» ΓΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ  ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ   

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ υποστηρίζει για το ίδιο ζήτημα, με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυπτε τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα:    

ΝΔ κατά Τσίπρα για τη δικαίωση υπαλλήλου της πρεσβείας της Βενεζουέλας

«Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει την απαιτούμενη άδεια για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης που έχει εκδοθεί υπέρ της εργαζόμενης στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο οι πρόσφατες καταγγελίες της, έρχονται να προσθέσουν ερωτήματα για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα αλλά και να αποκαλύψουν την υποκρισία τους, όταν τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Εκτός της γνωστής επιστολής του κ. Τσίπρα προς τον Ν. Μαδούρο στην οποία ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας, έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάβει δράση μέσα στην Ελλάδα ότι θα δημοσιεύσει το πρόβλημα» για να μην πληγεί η αριστερά, το θύμα βιασμού κατήγγειλε κι ότι «υπήρξε πολιτικό πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλω να πω το όνομά του, που μου ζήτησε να δείξω πολιτική ωριμότητα και να λυθεί το θέμα εσωτερικά». Αυτοί λοιπόν που εμφανίζονται ως σθεναροί υποστηρικτές των δικαιωμάτων και κάνουν πομπώδεις αναρτήσεις για το #MeToo, στην πιο κραυγαλέα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, όχι μόνο δεν κατήγγειλαν αλλά έκαναν οτιδήποτε για τη συγκάλυψή της, βαφτίζοντας το πέπλο σιωπής «πολιτική ωριμότητα».

ΥΓ. Έχουν περάσει μέρες δίχως να μάθουμε ποιο ήταν το στέλεχος που ζητούσε σιωπή. Είμαστε σίγουροι ότι θα πρωτοστατεί σε αναρτήσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top