Μαυραγάνης: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αλλοιώνει το DNA!

Έξαλλη απάντηση από Βασιλακόπουλο: Λέτε αρλούμπες!

Έξαλλος έγινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Γ’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, με τον πρώην υφυπουργό, Νίκο Μαυραγάνη.

Η αιτία ήταν οι απόψεις, που εξέφρασε ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε εκπομπή του Mega, στο πάνελ της οποίας συμμετείχαν, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι αλλοιώνει το DNA.

«Το θέμα της αποδοχής ή όχι του εμβολίου είναι καλή ευκαιρία να σκεφτούμε ως κοινωνία πώς αποφασίζουμε, με τι κριτήρια. Υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία όλοι μπορούμε να έχουμε άποψη, αφού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση. Το αν ένα εμβόλιο είναι ασφαλές η αποτελεσματικό χρειάζεται ειδική γνώση. Στην Ελλάδα της πανδημίας η γνώμη είναι σαν το κινητό. Όλοι έχουμε από ένα, και μερικοί από δύο. Θέλω να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας να αφήσουν το θέμα στους ειδικούς. Το να ρωτάμε έναν νομικό, όσο έγκριτος και αν είναι, αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει το εμβόλιο και αν είναι ασφαλές, με ξεπερνά σαν άνθρωπο λογικά σκεπτόμενο. Είναι σαν να με ρωτάτε εμένα πόσα σίδερα χρειάζονται για να χτίσω έναν ουρανοξύστη», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega.

«Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Ένα θέμα είναι το πρόβλημα της ασθένειας, και ένα άλλο ότι σταματήσαμε τη ζωή. Ο ΟΗΕ αρίθμησε σε 130 εκατ. τους νεκρούς, από τη φτώχια από την καραντίνα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι περισσότεροι οι νεκροί από τις καραντίνες, από ό,τι από τον ίδιο τον ιό. Έχουμε δύο φάρμακα εγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Υπάρχουν και άλλα που χρησιμοποιούνται. Γιατί αυτά ο ελληνικός ΕΟΦ δεν τα δίνει; Ο ανθρωπισμός δεν μπορεί να είναι a la carte», απάντησε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος αναφέρθηκε σε επίσημη δημοσίευση του MIT, που έκανε λόγο για ψηφιακό πιστοποιητικό που θα συνοδεύει το εμβόλιο.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Βασιλακόπουλος πραγματικά εξοργίστηκε: «Ο αμερικανικός FDA που θα κρίνει αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, θα έχει λάβει γνώση της ανακοίνωσης του ΜΙΤ. Αν δώσει έγκριση σημαίνει ότι έχει δώσει σε αυτή την ανακοίνωση την αντίστοιχη βαρύτητα. Αυτά που λέτε δεν έχουν επιστημονική βάση και είναι επιεικώς αρλούμπες. Δεν μπορείτε να λέτε αρλούμπες στην τηλεόραση. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι άνθρωποι σαν και εσάς έχουν θητεύσει σε υπουργικούς θώκους».

«Είστε επιεικώς αδιάβαστος, πηγαίντε και διαβάστε», είπε ο κ. Μαυραγάνης και πρόσθεσε: «Εφόσον όσα λέω είναι αρλούμπες και αστοιχείωτα. Εφόσον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί αύριο το πρωί να ψηφίσει με δύο διατάξεις, ότι δεν θα υπάρχει συνδυασμός εμβολίου με μηχανισμό αποθήκευσης μέσα στον άνθρωπο, ή γενετική τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου».

«Η έλλειψη γνώσης δημιουργεί παραπληροφόρηση. Αυτό που είπατε σαν πρόταση λέει ότι μπορεί το εμβόλιο που θα γίνει να τροποποιήσει το γενετικό υλικό του ανθρώπου. Το εμβόλιο που θα γίνει είναι εμβόλιο RNA. Το γενετικό υλικό του ανθρώπου είναι DNA. Ο άνθρωπος έχει ένζυμα που μετατρέπουν το DNA σε RNA, ποτέ το αντίστροφο. Δεν γίνεται αυτό που λέτε», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ρωμανός: Επικίνδυνες δηλώσεις πρώην υπουργού της Κυβέρνησης Τσίπρα

Για επικίνδυνες δηλώσεις πρώην υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα έκανε λόγο ο Νίκος Ρωμανός.

«Επικίνδυνες δηλώσεις πρώην υπουργού της Κυβέρνησης Τσίπρα στην κορύφωση της υγειονομικής μάχης: Τι είναι χειρότερο; Το ότι 4 χρόνια μας κυβερνούσαν Μαυραγάνηδες, ή η αντιπολίτευση του Πολακισμού που τους κλείνει το μάτι;», είπε ο διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ.

 

ΝΔ: Πάλι αφωνία από τη λαλίστατη κατά τα άλλα Κουμουνδούρου

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν μιλούσε κάποιος υπέρ του εμβολίου έκανε "εμπόριο ελπίδας". Όταν μιλούσε για ατομική ευθύνη "κουνούσε το δάχτυλο". Όταν απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις εν μέσω λοκντάουν "ήταν χούντα". Όταν ο κ. Πολάκης αγνοούσε επιδεικτικά τα μέτρα και προέτρεπε σε ανυπακοή ήταν… Πέμπτη», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνών κόμμα.

«Τώρα που ο πρώην υπουργός τους κ. Μαυραγάνης λέει επικίνδυνες ασυναρτησίες κατά του εμβολίου, πάλι αφωνία από τη λαλίστατη κατά τα άλλα Κουμουνδούρου. Η υπεύθυνη αντιπολίτευση στα καλύτερά της…».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top