Προ των πυλών οι αποφάσεις: Πάμε για lockdown και τον Δεκέμβριο

Θεοδωρικάκος: Λάθος να μετράμε για Χριστούγεννα, το Πάσχα κλειστήκαμε μέσα

Ολα δείχνουν πως οδεύουμε προς παράταση του lockdown και τον Δεκέμβριο, χωρίς να είναι γνωστός ο ορίζοντας της επέκτασης της καραντίνας. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, μετά τις εκτιμήσεις των ειδικών και την ανάλυση των στοιχείων έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.

Νέα μέτρα για Βόρεια Ελλάδα: Μερικό κλείσιμο συνόρων, αυστηρότεροι έλεγχοι

Ωστόσο, ήδη εστάλη το πρώτο μήνυμα από την σκληρότερη καραντίνα στη βόρεια Ελλάδα, όπου αποφασίστηκε μερικό κλείσιμο συνόρων και εντατικοποίηση των ελέγχων για την κυκλοφορία των πολιτών.

Μέχρι τη Δευτέρα οι αποφάσεις για άρση ή παράταση lockdown

«Να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια»

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από την άλλη, έδειξε σαφώς προς την επέκταση του lockdown, σημειώνοντας πως είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. 

«Είναι λάθος να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα τον Χριστουγέννων. Πέρσι το Πάσχα το κάναμε σπίτι μας. Ούτε στην εκκλησία δεν μπορούσαμε να πάμε. Τα καλά νέα είναι να σώζονται οι ανθρώπινες ζωές. Να μετράμε αντίστροφα για τη μέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, και πρόσθεσε με νόημα: «Με 60 νεκρούς την ημέρα είμαστε φειδωλοί για τη λήξη του lockdown. Πρέπει να δούμε τους αριθμούς».

Όπως τόνισε, είναι προτιμότερο «κανείς να μετράει αντίστροφα μέχρι να έρθουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία θα δοθούν δωρεάν στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφές στίγμα κατά την τηλεδιάσκεψη με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σημειώνοντας πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά και πως είναι στο χέρι μας, εφόσον τηρηθούν τα μέτρα, να μην υπάρχει καθολική απαγόρευση και να μπορέσουμε να βρεθούμε με τους ανθρώπους, πάντα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

«Δε θα πληρώνουν δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις όσο έχουμε καραντίνα»

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως για όσο διαρκεί η καραντίνα οι επιχειρήσεις δεν πρόκειται να πληρώσουν δημοτικά τέλη, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι δόθηκαν 50 εκατομμύρια ευρώ στους Δήμους για να αναπληρώσουν τα έσοδα που χάνουν.

Τα επτά μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται

Σημείωσε, μάλιστα, ότι για όσους χρωστούν στους Δήμους αναμένεται ρύθμιση για να πληρώσουν τις οφειλές τους σε 120 δόσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top