Βορίδης: Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα βασανισμού ζώων

«Η βία εις βάρος ζώων δεν έχει θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος»

Μάκης Βορίδης

Στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα προχωρά ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης

Νίκαια: Συνελήφθησαν οι δύο άνδρες για την άγρια κακοποίηση σκύλου

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Κρήτη: Παρουσιάστηκε στις Αρχές ο 55χρονος που ακρωτηρίασε τον σκύλο του 

Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει - με τη συνεργασία των Δήμων - παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top