Δένδιας για Τουρκία: Περιμένουμε ακόμη την ημερομηνία για διερευνητικές

Νέα αιχμή προς την Άγκυρα από την  Πρίστiνα  

Ο Νίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό Α. Hoti στην Πρίστινα  

Νέα αιχμή προς την Τουρκία διατύπωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από την Πρίστινα, για την ημερομηνία επανέναρξης των διερευνητικών επαφών.   

Τσαβούσογλου: «Θα προτείνουμε ημερομηνίες για διερευνητικές στην Τουρκία»

Ο κ. Δένδιας απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Η τουρκική πλευρά, ο κ. Cavusoglu, δεσμεύθηκε να προτείνει συγκεκριμένη ημερομηνία. Όπως ξέρετε, η επόμενη συνάντηση πρόκειται να γίνει στην Τουρκία. Έτσι είναι η σειρά, η τελευταία είχε γίνει το 2016 στην Αθήνα, οπότε η Τουρκία που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση πρέπει να προτείνει και τη σχετική ημερομηνία. Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά».

Συναντήθηκαν Δένδιας – Τσαβούσογλου στη Μπρατισλάβα

Όσον αφορά την επίσκεψή του στην Πρίστινα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό,  τον  ομόλογό του και την Πρόεδρο της Βουλής,  ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε:  

«Είχα τη χαρά να βρεθώ σήμερα εδώ στην Πρίστινα, όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, τον διάλογο Πρίστινας-Βελιγραδίου, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με την Ελλάδας. Την επαύξηση των οικονομικών μας συναλλαγών. Ιδίως, είχαμε συζητήσεις που αφορούν τα θέματα  της ενέργειας.Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση καταβάλει μία μεγάλη προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top