Ελλάδα και Γαλλία υπογράφουν την αμυντική συμφωνία

Κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν στην Κορσική

Τις τελευταίες πινελιές στην – στρατηγικού χαρακτήρα – αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αναμένεται να βάλουν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ηγέτες Ελλάδας και Γαλλίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Κορσική, στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής Σύνοδου (Med-7), στις 17.00 (ώρα Ελλάδος)

Στο τραπέζι των συζητήσεων με τη γαλλική πλευρά αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της ενίσχυσης των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας, με σαφή προτεραιότητα τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4ης γενιάς, Rafale.

Το ελληνοτουρκικό στο «τραπέζι» της αυριανής Συνόδου των χωρών του Νότου

Παράλληλα, θα γίνουν συνομιλίες και για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού με νέες φρεγάτες. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα των φρεγατών Belharra, για τις οποίες έχουν γίνει συζητήσεις ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις.

Εξάλλου, σε άρθρο που δημοσιεύεται ταυτόχρονα, σε τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιεί ότι η χώρα μας «έχει τη στρατιωτική δυνατότητα να αποκρούσει κάθε τουρκική επίθεση».

Μήνυμα Μακρόν για Μόρια στα ελληνικά: Η Γαλλία θα δώσει ξανά το «παρών»

Ο πρωθυπουργός, με άρθρο του στις «The Times», «Frankfurter Allgemeine Zeitung» και «Le Monde», επαναλαμβάνει πως «χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού».

«Η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί και να βρει κοινό έδαφος, ή μπορεί να συνεχίσει να συμπεριφέρεται ως ο επιτιθέμενος, παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων στις παρυφές της Ευρώπης, και να πληρώσει ένα σημαντικό οικονομικό τίμημα για τη συμπεριφορά της», σημειώνει.

Παράλληλα, επισημαίνει πως «σίγουρα ένα στρατιωτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών μας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top