Το ελληνοτουρκικό στο «τραπέζι» της αυριανής Συνόδου των χωρών του Νότου

Η Γαλλία τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας

τουρκικές προκλήσεις και η ένταση που προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο των χωρών του Νότου της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Κορσική.  Οι 7 χώρες που συμμετέχουν, θα επιχειρήσουν να συντονίσουν τη στρατηγική τους, ώστε να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση στο πολεμικό κλίμα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ανατ. Μεσόγειος: Ανησυχία State Department για τις κινήσεις του Oruc Reis

Εμπλεκόμενη στο πλευρό της Ελλάδας, η Γαλλία, αποδυκνύει εμπράκτως καθημερινά τη στήριξη της όπως και ο Εμμανουέλ Μακρόν, που αύριο θα έχει συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου, της Μάλτας και της Ελλάδας για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ερντογάν: Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας

Χθες το βράδυ, η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο της Νίκο Παναγιωτόπουλο, εν όψη της συνόδου των χωρών της Μεσογείου και συζήτησαν μεταξύ άλλων την πρόοδο που έχει σημειωθεί γύρω από τη διευρυμένη αμυντική συμφωνία, για την οποία κλιμάκια των δυο χωρών έχουν ως αποστολή να θεσπίσουν και το τελευταίο διάστημα εξετάζουν με εντατικούς ρυθμούς όλες τις πτυχές της.  Στις συζητήσεις τους επίσης, οι λεπτομέρειές γύρω από τα εξοπλιστικά, όπως οι βελτιωμένες προτάσεις της Γαλλίας για να αποκτήσει η Ελλάδα γαλλικές φρεγάτες και μαχητικά αεροσκάφη τύπου Ραφάλ, αλλά και η διενέργεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων από αέρος, ξηρά και θάλασσα στην περιοχή μας.   

Ο κύβος ερρίφθη: Ελλάς - Γαλλία αμυντική συμμαχία! 

Σε ότι αφορά την αμυντική συμφωνία για την πώληση φρεγατών και Ραφάλ, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Γαλλία θα μπορούσε να δωρίσει στην Ελλάδα ένα μέρος των Ραφάλ εως και 8, ενώ υπάρχει το σκεπτικό του δανεισμού ή ενοικίασης στη χώρα μας, δυο υπερσύγχρονων φρεγατών της Αλζάς και της Λορέν, ώσπου να ναυπηγηθούν νέες φρεγάτες. Μάλιστα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι φρεγάτες να κατασκευαστούν στην Ελλάδα, αν η παραγγελία ανέλθει σε 4 πολεμικά πλοία από 2.

από το Παρίσι, Μαρία Δεναξά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top