Ερντογάν: Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας

«Έχουμε τη δύναμη να ενεργοποιήσουμε τη διπλωματία και τον στρατό μας»

Οι τουρκικές απειλές για την ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται. Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέα αναφορά χθες βράδυ για «βαρύ τίμημα» που θα πληρώσουν όσοι «σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας». Τόνισε δε, ότι «η Τουρκία έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει τη διπλωματία και τον στρατό της». 

Ανατολική Μεσόγειος: Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το Charles de Gaulle

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία κράτησε σχεδόν πέντε ώρες, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά:

«Εκείνοι που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο χωρίς να παίρνουν παραδείγματα από την ιστορία, τελικά θα αποδεχτούν αυτή την πραγματικότητα. Όταν έρθει η ώρα φοβάμαι πως εκείνοι που σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των πολιτών τους, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι είμαστε υπέρ των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων. Τους συνιστώ να μελετήσουν τις διπλωματικές και στρατιωτικές κινήσεις μας των τελευταίων τεσσάρων χρόνων». 

Νέα τουρκική πρόκληση μέσα από το Oruc Reis: Κανένας εκφοβισμός ανεκτός!

Υποστήριξε ότι χάρη στο σημείο που έφεραν την πολιτική και στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας έχουν τη δυνατότητα να την προστατεύσουν υπό όλες τις συνθήκες. «Στην ανατολική Μεσόγειο χαλάσαμε τα παιχνίδια εκείνων που προσπάθησαν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της», είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έφτασε στο σημείο να έχει λόγο στην περιοχή και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί έχει την υποδομή και τη θέληση να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά τόσο την διπλωματία της όσο και την στρατιωτική της ισχύ.

Τέλος, ο Σουλτάνος ανέφερε ότι «αναμένουμε από τις χώρες τις ΕΕ οι οποίες αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν καλές εξετάσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη, να ακολουθήσουν μια συνεπή γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο» και κατέληξε: «η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top