Υπόθεση Novartis: Διώξεις ζητούν και οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου

Σοφουλάκης: Σύννομα ενήργησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς

Διώξεις ζητούν και οι δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι οποίοι ερεύνησαν τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση NOVARTIS αλλά για εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

Διαφωνία των αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς Τουλουπάκη  

Ο αντεισαγγελέας, Ευ. Ζαχαρής, ζητά τη δίωξη της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας και άλλα αδικήματα. Ο αντεισαγγελέας Λ. Σοφουλάκης ζητά να μη διωχθεί η εισαγγελέας διαφθοράς αλλά οι Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράικου, Ν. Μανιαδάκης, Κ. Φρουζής και Ν. Μανίας. Μάλιστα για την περίπτωση Αγγελή, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι πιθανώς εξυπηρετήθηκε πολιτική σκοπιμότητα.

Τα επόμενα 24ωρα θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στην έρευνα από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, ο οποίος έχει στα χέρια του και μελετά και τα δυο πορίσματα.

Σοφουλάκης: Σύννομα ενήργησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς

Ο Λάμπρος Σοφουλάκης σύμφωνα με πληροφορίες, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι κατά την έρευνα προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα και ζητά να ερευνηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών για τους εξής:

Στον Γιάννη Αγγελή καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή.

Του καταλογίζει παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Novartis: Μάχη ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μετάφραση  

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται σε εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων ενόψει των επικείμενων εκλογών και σε ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Στην Ελένη Ράικου καταλογίζει ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση για τις καταθέσεις της. Επίσης της καταλογίζει αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης εξαιτίας της εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

Στον Νικόλαο Μανιαδάκη καταλογίζει ψευδορκία, στον Κωνσταντίνο Φρουζή καταλογίζει ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση και στον Νικόλαο Μανία καταλογίζει ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση.

Ζαχαρής: Ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Τουλουπάκη

Ο αντεισαγγελέας, Ευ. Ζαχαρής, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Για τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς εκτιμά ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και τίθεται η δικογραφία στο αρχείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top