Novartis: Μάχη ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για τη μετάφραση  

Αφορμή έγγραφο από τις ΗΠΑ

Novartis

Μάχη ανακοινώσεων και διαρροών για τη μετάφραση… εγγράφου από τις ΗΠΑ έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ  σχετικά με την υπόθεση της Novartis

Φρουζής: Κατέρρευσε παταγωδώς το σενάριο περί χρηματισμού πολιτικών

Με αφορμή έγγραφο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σχετικά με την υπόθεση στις ΗΠΑ, ο  ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η επίσημη μετάφραση αναφέρει ότι στόχος της Novartis ήταν με διεφθαρμένο τρόπο «να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas».

Να σημειωθεί ότι  ενέπλεξε και τον ΥΠΕΞ Νίκο  Δένδια στο ζήτημα της… μετάφρασης  η αξιωματική αντιπολίτευση, επικαλούμενη το γεγονός ότι  έγινε από τη μεταφραστική υπηρεσία του  Υπουργείου Εξωτερικών (όπως πάντως γίνεται με χιλιάδες έγγραφα), με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση αντίδραση του Γραφείου Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών που έκανε λόγο για «απύθμενη φαιδρότητα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά στο Star: Είναι ολοφάνερο ότι η Novartis ήταν μια σκευωρία 

«Τώρα που και με τη βούλα του Υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Τόσο για τα ψέματα όσο και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis. Και, έστω και τώρα, να ζητήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύνη και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο.Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει, επιτέλους, ποιοι ήταν αυτοί που τα πήραν από τη Novartis» είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ .

ΝΔ: ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ  

Με αναφορά σε  «σκευωρούς χαμένους στη μετάφραση» απάντησε από την πλευρά της η ΝΔ, επισημαίνοντας:

«Απλά ελληνικά χρειάζεται να ξέρει κάποιος, για να καταλάβει ότι η μετάφραση της απόφασης του αμερικανικού δημοσίου για τη Novartis είναι η ταφόπλακα της σκευωρίας του Ρασπούτιν και των συνεργών του που σπίλωσαν 10 πολιτικά πρόσωπα.

Από την επίσημη μετάφραση που εστάλη σήμερα στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικού προσώπου και κανένα στοιχείο σε βάρος τους. 

Η απόφαση αναγνωρίζει μόνο αθέμιτες πρακτικές σε θέματα υπερ-συνταγογράφησης και κλινικών δοκιμών από ιατρούς τις οποίες περιγράφει λεπτομερώς χωρίς καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα. 

Όπως στην ίδια την απόφαση επισημαίνεται, «αλλοδαποί αξιωματούχοι» είναι μόνο ιατροί και πάροχοι υπηρεσιών υγείας και κανείς άλλος.  

Πέτσας: Να μιλήσει ο Τσίπρας για τη Novartis – Έπαιζε θέατρο με τον Παππά  

Νέα απάντηση στην διαρροή της ΝΔ για την υπόθεση Novartis δίνει με ακόμη μία  ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η Novartis "ομολόγησε επιρροή αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά". 

Στη νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Η ΝΔ μέσω 'πηγών της' για άλλη μια φορά επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αντί όμως να ψάχνουν πώς θα μπαλώσουν την ομολογία της Novartis, ας απαντήσουν στο εξής απλό: Όταν στον συμβιβασμό της η Novartis παραδέχεται επί λέξει, βάσει της επίσημης μετάφρασης, πως προέβη σε πρακτικές διαφθοράς 'προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης', πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να ισχυρίζεται ότι αυτό αφορά γιατρούς; Εκτός εάν, για να καλύψει το σκάνδαλο, ο κ. Μητσοτάκης θα φτάσει στο σημείο να ισχυριστεί πως οι γιατροί και όχι οι υπουργοί και τα μέλη της κυβέρνησης Σαμαρά με τις αποφάσεις τους καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων της Novartis".

Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει για τον πρωθυπουργό, ότι «καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει να αυτογελοιοποιείται και να παραδεχτεί, έστω και τώρα, το διεθνών πλέον διαστάσεων σκάνδαλο της κυβέρνησης Σαμαρά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top