Δένδιας:Είναι γελασμένη η Τουρκία αν θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει

Πέτσας: «Ο φράκτης θα ολοκληρωθεί γρήγορα»

O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατέρριψε για μία φορά ακόμη τους ισχυρισμούς για δήθεν κατάληψη ελληνικού εδάφους από ξένη δύναμη στον Έβρο κι έδωσε αυστηρή απάντηση στις νέες τουρκικές προκλήσεις. 

«Αν η Τουρκία πιστεύει ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί σε ανατολική Μεσόγειο που της ανήκει και σε κεντρική Μεσόγειο που της ανήκει είναι απολύτως γελασμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών.

Απειλές της Άγκυρας ότι επίκειται κύμα μεταναστών 

Η απάντηση του Νίκου Δένδια έρχεται μετά τις νέες απειλές του υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα σταλούν προς την Ελλάδα κύματα μεταναστών.

«Οι μετανάστες είχαν πάει στα σύνορα με Ελλάδα και λόγω της πανδημίας αυτή η διαδικασία επιβραδύνθηκε. Αλλά όταν τελειώσει η πανδημία, και δεν το λέω αυτό ως απειλή, οπωσδήποτε θα θέλουν να πάνε» επεσήμανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Ο Ακάρ «φαντάζεται» ελληνικές παρενοχλήσεις στο Αιγαίο

Και σαν να φθάνει αυτό, ο υπουργός Άμυνας Ακάρ σε μία πρωτοφανή κίνηση εγκαλεί την Ελλάδα και απειλεί ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να προστατέψει τα συμφέροντά της Τουρκίας.

Έβρος-Δένδιας σε ΣΥΡΙΖΑ: «Συμφωνείτε με τα fake news των ακροδεξιών sites;»


«Πραγματικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις παρενοχλήσεις των γειτόνων μας στον αέρα οι οποίες φτάνουν και μέχρι την ηπειρωτική μας χώρα. Αυτή είναι πραγματική πρόκληση, πολύ σοβαρή προβοκάτσια» ανέφερε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Νίκος Δένδιας: «Ξεκαθαρίσαμε στους Τούρκους ότι ο φράκτης φτιάχνεται επί ελληνικού εδάφους»

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε εκ νέου ότι τα περί κατάληψης εθνικού εδάφους στον Έβρο είναι ανοησίες και ότι η νότα της Τουρκίας για να τερματισθούν οι εργασίες του φράκτη απερρίφθη.

«Η νότα αυτή απορρίφθηκε, τους είπαμε ότι ο φράκτης φτιάχνεται επί του ελληνικού εδάφους. Επειδή παρατηρήθηκε κινητικότητα επιδώσαμε και δεύτερη νότα στους Τούρκους για να σταματήσουν» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στον Alpha. 

Πέτσας: Ο φράκτης θα ολοκληρωθεί γρήγορα

Ο Στέλιος Πέτσας ήταν κατηγορηματικός ότι η κατασκευή του φράκτη θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και ότι φωτογραφίες Τούρκων στρατιωτών είναι σε τουρκικό έδαφος.

«Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δυστυχώς αναπαρήχθησαν από ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με τη παρουσία ξένης δύναμης εν προκειμένω τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος. Βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αύριο Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος θα ενημερώσουν την Επιτροπή για τα γεγονότα στον Έβρο.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top