Κορωνοϊός – Πάσχα: Χωρίς επιστροφή το πέρασμα από τα διόδια

Θέμα ημερών η αυστηροποίηση των μέτρων

Δείτε τι είπε για την αυστηροποίηση των μέτρων την Πέμπτη 2 Απριλίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Θέμα ημερών είναι η αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, όπως έχουν ξεκαθαρίσει στελέχη της κυβέρνησης, ενόψει της περιόδου του Πάσχα.

Όπως είναι πλέον γνωστό, για να ταξιδέψει κάποιος στην επαρχία ή στα νησιά θα πρέπει να φέρει επίσημα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πηγαίνει στη μόνιμη κατοικία του.

Απαγόρευση μετακινήσεων και μονίμων κατοίκων μεταξύ των νησιών

Κορωνοϊός: Έξοδοι από το σπίτι για μία ώρα - Έρχεται χρονικός περιορισμός

Η μόνιμη κατοικία θα αποδεικνύεται με τη φορολογική δήλωση, το Ε1.

Ωστόσο, η μετάβαση αυτή πιθανότατα θα γίνει άπαξ, δηλαδή χωρίς δικαίωμα επιστροφής έως την – κλιμακούμενη – λήξη των μέτρων.

Μητσοτάκης: Καθοριστικός ο Απρίλιος - Θα το πληρώσουμε, αν χαλαρώσουμε

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα 16 νέα μέτρα της επόμενης φάσης

Η μοναδική, ίσως, δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό, σε περίπτωση που αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα και αποκλειστούν τα διόδια, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς. Και αυτό, όμως, θα γίνεται υπό προϋποθέσεις, και συγκεκριμένα στην περίπτωση δηλαδή που αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις επίσημες δομές υγείας και την βοήθεια στο σπίτι.

Πέτσας: Θέμα ημερών οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, τα αστυνομικά μέτρα στα εθνικά οδικά δίκτυα και σε παράπλευρες οδούς θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά με σαρωτικούς ελέγχους.

Εξάλλου, η κυβέρνηση εξετάζεται να αυξήσει σημαντικά, ακόμη και να διπλασιάσει, το πρόστιμο των 150 ευρώ για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

Τι αλλάζει σε sms, βεβαιώσεις εξόδου και όριο για συναθροίσεις

Στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων, η κυβέρνηση εξεταζει και την κατάργηση των γραπτών βεβαιώσεων εξόδου, με εξαίρεση πιθανότατα των ηλικιωμένων, που δεν έχουν τη δυνατότητα αποστολής sms.

Όσον αφορά τα γραπτά μηνύματα στα κινητά, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να βάλει πλαφόν, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να στείλει έως 2 την ημέρα. Παράλληλα, θα μπει και χρονικός περιορισμός μίας ή δύο ωρών, για να μη γίνεται κατάχρηση των μετακινήσεων

Εξάλλου, ενόψει και των ημερών του Πάσχα, στις σκέψεις είναι να μειωθεί περαιτέρω το όριο για τις συναθροίσεις. Σήμερα επιτρέπονται έως 10 άτομα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top