Μητσοτάκης στο CNN: H Ελλάδα άντεξε στον COVID-19 παρά τα προβλήματα

"Η Ελλάδα δεν υποκύπτει στον εκβιασμό" δήλωσε για Τουρκία - μεταναστευτικό

Η τάση στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλή σχετικά με τον κορωνοϊό τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  στη συνέντευξή του στο  CNN και στην Κριστιάν Αμανπούρ. Όπως διαβεβαίωσε η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και υπήρξε ετοιμότητα για την  κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες για τη συνεργασία στη συντριπτική πλειοψηφία τους.  

Όπως πρόσθεσε,  το ελληνικό Σύστημα Υγείας τα πάει πάρα πολύ καλά,  παρότι έχει βγει η Ελλάδα μια δεκαετή οικονομική κρίση. 

Κικίλιας στο Star: Ελπίζουμε να κάνει τον κύκλο του ο COVID-19 τον Απρίλιο

«Η τάση που επικρατεί στη χώρα είναι ενθαρρυντική. Εφαρμόσαμε μέτρα απόστασης σχετικά σύντομα και οι Έλληνες έμειναν σπίτι», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι  50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα από τον Covid-19 αλλά χάρη στην έγκαιρη ανταπόκριση του ΕΣΥ δεν υπήρξε μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με άλλες χώρες και δεν υπερφορτώθηκε το σύστημα υγείας. «Δεν έχει συμβεί, δε θα συμβεί», επισήμανε. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ασκεί διοίκηση κυρίως από το γραφείο του μέσω τηλεδιασκέψεων, ενώ υπενθύμισε και ότι μέλος του κοινοβουλίου είναι ασθενής από τον κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: Στους 50 οι νεκροί - 81 νέα κρούσματα, 1415 συνολικά

"Είμαι στο γραφείο μου με μια μικρή ομάδα, δουλεύουμε από τα γραφεία μας, επικοινωνούμε με τηλεδιασκέψεις. Το κράτος μετακινήθηκε γρήγορα στο ψηφιακό του μέλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αυτή η κρίση αποτέλεσε και μια ευκαιρία για το ελληνικό κράτος ώστε να αγκαλιάσει την ψηφιακή εποχή πολύ γρήγορα» σημείωσε για το ίδιο ζήτημα.  

O πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην προμήθεια υλικών και προστατευτικών μέσων και στις δωρεές  επιχειρηματιών. "Σε συνεργασία με  ιδιώτες μπορέσαμε να αγοράσουμε υλικό από το εξωτερικό και μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη προς το Κράτος και την Κυβέρνηση. Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς. Μετά από μια δεκαετία λαϊκισμού είναι πια ανακουφιστικό ότι οι ειδικοί μας καθοδηγούν στις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν» τόνισε, διατυπώνοντας αιχμές για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Μητσοτάκης  απαντώντας σε ερώτηση της Κρ. Αμανπούρ σχετικά με την κατάσταση στο hot spot στη Μόρια της Λέσβου και τον συνωστισμό εκεί χιλιάδων ανθρώπων,  αναφέρθηκε και στην κατάσταση στο μεταναστευτικό. 

 Όπως είπε, έχει υπό στενή παρακολούθηση το τι συμβαίνει στη Λέσβο και στα άλλα νησιά (διευκρινίζοντας όμως ότι δεν επικρατεί η ίδια κατάσταση  σε άλλα κέντρα ταυτοποίησης), αλλά το πρόβλημα με τους μετανάστες το συνέδεσε με την κατάσταση που επικρατούσε  τους προηγούμενους μήνες, ενώ κατηγόρησε την Τουρκία ευθέως ότι χρησιμοποίησε τους μετανάστες για να τους προωθήσει στην Ελλάδα. "Πρώτα από όλα,  δόξα τω θεώ Κριστιάν, δεν είχαμε καμία περίπτωση κορωνοϊού σε  κανένα καταυλισμό σε νησί, ένα μόνο κρούσμα σε καταυλισμό στην ηπειρωτική Ελλάδα" διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, 

Μητσοτάκης: Ελλάδα και ΕΕ αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία

Για το μεταναστευτικό  επίσης, διαβεβαίωσε πάντως ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα προβλήματα με ανθρωπιστικό τρόπο, ενώ υπενθύισε ότι έληξε η αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου.         

Σχετικά με την Τουρκία υπενθύμισε ακόμη τι συνέβη στον Έβρο και ήταν ξεκάθαρος για τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα. «Η Ελλάδα προστάτευσε και θα προστατεύσει τα σύνορά της. Είναι καθήκον μου να προστατεύσω  τα σύνορα. Η Ελλάδα και  η ΕΕ δεν θα υποκύψουν  στον εκβιασμό» διαμήνυσε.    

   
   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top