Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Αποκλεισμός δημόσιων χώρων και χρονικός περιορισμός

Τα σενάρια που εξετάζονται για τους ανυπάκουους του Πάσχα

Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Το έχουν κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και στελέχη της κυβέρνησης και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η πανδημία κορωνοϊού επιβάλλει να μείνουμε φέτος όλοι σπίτι κι έτσι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σχέδια αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων για να περιορίσει τους… απείθαρχους. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα στείλετε SMS για να μετακινηθείτε

Την ερχόμενη Δευτέρα λήγουν τυπικά τα μέτρα των περιορισμών στην κυκλοφορία των πολιτών, ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παράταση και ενδεχομένως αυστηροποίησή τους, ανάλογα με τη συμμόρφωση των πολιτών και την πορεία των κρουσμάτων και θανάτων τα επόμενα 24ώρα.

Μόλις χθες τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, με τους πολίτες να μην παίρνουν κανένα μέτρο ασφαλείας και να μη διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Ορόσημο η 10η Μαΐου για την άρση των περιορισμών από κορωνοϊό

Αρκετοί μάλιστα είναι εκείνοι που κάνουν κατάχρηση των sms και στέλνουν δύο και τρεις φορές δήθεν για να πάνε σούπερ μάρκετ, ή να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιό τους. 

Όλα αυτά έχουν προβληματίσει αρκετά την κυβέρνηση. Ενδεικτικά είναι όσα είπε χθες ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα θα είχαμε 150 νεκρούς κάθε μέρα. 

Σοβαρότης μηδέν! Απίστευτες ουρές έξω από τράπεζα-Έρχονται νέοι περιορισμοί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για χρονικό περιορισμό στις μετακινήσεις ή αριθμητικό περιορισμό των καθημερινών μετακινήσεων για κάθε άτομο ξεχωριστά.

Κορωνοϊός: Έξοδοι από το σπίτι για μία ώρα - Έρχεται χρονικός περιορισμός

Πάντως το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι κάτι που δεν εξετάζεται προς το παρόν.

Εξετάζεται, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ενώ ήδη δόθηκε δεκαήμερη παράταση στην καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων των ηλικιωμένων. Επίσης εξετάζεται να καταβάλλονται σταδιακά οι συντάξεις και όχι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αλλά και ο αποκλεισμός δημόσιων χώρων, όπως έγινε με την παραλία της Θεσσαλονίκη.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα 16 νέα μέτρα της επόμενης φάσης

Σήμερα τέλος αναμένεται η πρόταση της Ιεράς Συνόδου για τη λειτουργία των ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αν η πρόταση αυτή είναι η λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών, κατά πάσα πιθανότητα η κυβέρνηση θα πει «ναι», αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος κάποιοι να πάνε στις εκκλησίες να εκκλησιαστούν. 

Αυτό είναι το Plan C με πιο αυστηρά μέτρα αν συνεχισθούν οι... βόλτες!

Ο πρωθυπουργός πάντως έχε τονίσει πως θα πρέπει να επιμείνουν σε πολιτικές που ήδη έχουν εφαρμοστεί, ξεκαθαρίζοντας ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό και Ανάσταση θα κάνουμε όλοι στα μπαλκόνια μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top