Μητσοτάκης: Τι είπε για την απόφασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Και ελληνοτουρκικές σχέσεις, δικαστήριο της Χάγης και Λιβύη στο επίκεντρο

«Yπάρχει ακόμα χρόνος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολιτικούς συντάκτες, σχετικά με την απόφασή του για το ποιον θα προτείνει η ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας , στο γεύμα που τους παρέθεσε στο εστιατόριο «Σχεδίας home», το οποίο άνοιξε το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» των αστέγων στην οδό Κολοκοτρώνη. Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πάντως ότι είναι πιο κοντά στην απόφαση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Μητσοτάκης: Ο αστυνομικός πρέπει να είναι στον δρόμο, όχι στα γραφεία

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι σήμερα απομονωμένη, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την πάγια άποψή του ότι  πρέπει να έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας. Όπως συμπλήρωσε, «η ενδεχόμενη προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ». Αναφέρθηκε ακόμη στο ενδεχόμενο αγοράς νέου τύπου πολεμικών αεροσκαφών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση:  «Εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά την αγορά F 35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

O διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη - Δένδια

Για τη Λιβύη δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί πολιτική λύση, την οποία θα την αγκαλιάζει η ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» για την ελληνική κυβέρνηση να ακυρωθεί το μνημόνιο κατανόησης με την Τουρκία από το όποιο καθεστώς προκύψει.

Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158 βουλευτές». Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ακόμη ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Μητσοτάκης: Τον Ιανουάριο στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top