Μητσοτάκης: Ο αστυνομικός πρέπει να είναι στον δρόμο, όχι στα γραφεία

Ενισχύεται με 1.500 ειδικούς φρουρούς η αστυνομία

Η εκπαίδευση περίπου 1.200 ειδικών φρουρών, από τους 1.500 που έχει ανακοινωθεί η πρόσληψή τους, ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Οι ειδικοί φρουροί και θα βγουν στον δρόμο από το νέο έτος.

Στην παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Ελληνικής Αστυνομίας, στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μαρκόπουλο έδωσε το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απηύθυνε χαιρετισμό.

«Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό»

Την κυβερνητική απόφαση για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, με άμεσα, απτά αποτελέσματα στην ασφάλεια των πολιτών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση της νέας ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

«Οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου θα βλέπουν πια μια περιπολία δίπλα τους», σημείωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Αστυνομίας.

«Ο αστυνομικός πρέπει να βρίσκεται στον δρόμο και όχι στα γραφεία. Στον δρόμο απέναντι στη μικρή και μεγάλη καθημερινή ανομία, επαναφέροντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας. Οι γειτονιές μας θα έχουν μεγαλύτερη προστασία σε λίγο καιρό», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε την εντολή που πήρε στις πρόσφατες εκλογές, με τον ελληνικό λαό να του ζητά τρία πράγματα:

- Λιγότερους φόρους

- Νέες επενδύσεις και δουλειές

- Περισσότερη ασφάλεια

«Ό,τι είπαμε, το κάνουμε πράξη», επέμεινε ο πρωθυπουργός εστιάζοντας στο γεγονός ότι μία από τις πρώτες προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της αστυνομίας και ο εκσυγχρονισμός των μέσων που διαθέτει: αναφέρθηκε, έτσι, στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για πρόσληψη προσωπικού, επίσης στην προμήθεια 450 περιπολικών, αλεξίσφαιρων γιλέκων, ασυρμάτων κ.ο.κ.

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ξεκίνησε από τη διαπίστωση ότι όταν οι υπόλοιποι Έλληνες ζουν την εορταστική θαλπωρή, οι αστυνομικοί είναι πάντα παρόντες, όποτε και όπου τους χρειαστεί ο πολίτης.

Με αφορμή το ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι το «πρόσωπο» της αστυνομίας στην κοινωνία, τόνισε ότι το «πρόσωπο» αυτό επιβάλλεται να είναι οικείο και ανθρώπινο, αυστηρό όταν πρέπει, αλλά και δυναμικό μόνο όταν το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον και το δίκαιο του αδύναμου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top