O διπλωματικός μαραθώνιος Μητσοτάκη - Δένδια

«Καυτός» μήνας ο Ιανουάριος με σειρά σημαντικών συναντήσεων

Κυριάκος Μητσοτάκης Νίκος Δένδιας

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση θα συνεχισθεί τον Ιανουάριο του 2020  ο διπλωματικός μαραθώνιος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου  Δένδια απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, που έχει επιφέρει ήδη ως αποτέλεσμα τη διεθνή  απομόνωση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. 

Μητσοτάκης στη Bild: Μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο αλλά δεν φοβάμαι

Η έναρξη της νέας διπλωματικής αντεπίθεσης θα γίνει με την υπογραφή της συμφωνίας με την Κύπρο και το Ισραήλ για τον αγωγό Eastmed, στην Αθήνα, στις 2 Ιανουαρίου.  

Δένδιας: «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να προασπίσουμε την κυριαρχία μας»

Στις 4 Ιανουαρίου θα συνέλθει στο Κάιρο η τετραμερής Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας με τη συμμετοχή του ’Ελληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και των ομολόγων του. 

Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, στις 7 Ιανουαρίου, παρουσία του Ν. Δένδια, του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου και άλλων υπουργών, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει την προκλητική στάση  της Άγκυρας και το ανυπόστατο της συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη. 

Το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη- Τραμπ: Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Στις 15 - 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το EastMed Gas Forum στο Κάϊρο.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο τέλος του μήνα με Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, με τη Γαλλία να δείχνει σε κάθε ευκαιρία ότι βρίσκεται εμπράκτως στο πλευρό της Ελλάδας.  

Ενδιάμεσα,  τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και Ιταλίας, με στόχο τη συνέχιση των συζητήσεων για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ)των δύο χωρών, ενώ στις 8 Ιανουαρίου θα συναντηθούν τα τεχνικά κλιμάκια Ελλάδας και Αιγύπτου προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top