Το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη-Τραμπ: Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Μόνο στο Star η ατζέντα που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών

Το πιο κρίσιμο ραντεβού στο διπλωματικό μαραθώνιο είναι αυτό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου. 

Με την υπογραφή Τραμπ ... στον τοίχο η Τουρκία

«Καθαρή στήριξη από τις ΗΠΑ ζητά η Ελλάδα» όπως ενημέρωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, καθώς «έχουμε δει τον Πρόεδρο Τραμπ άλλοτε να κλείνει το μάτι σε μας κι άλλοτε στην Τουρκία»

Η ατζέντα που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών δείχνει ότι τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα για τους Αμερικανούς στην Ελλάδα, που αυτή τη φορά αποκλείεται να μας αδειάσουν.

Τι θα συζητηθεί

1.    Συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης
2.    East Med και κατασκευή πλωτού τερματικού σταθμού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι που θέλουν οι Αμερικάνοι για να μεταφέρουν το δικό τους σχιστολιθικό αέριο και να κόψουν τον δρόμο στη Ρωσία για την Ευρώπη.

3.    Αμυντική συμφωνία και αναβάθμιση των F-16 αλλά και η κοινή παραγωγή drones.

Το αγκάθι για τον Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αντιδρά για την κινεζική διείσδυση στην Ελλάδα και ουσιαστικά μας καλεί να πετάξουμε τους Κινέζους έξω.

Εντυπωσιακή υποδοχή ετοιμάζουν πάντως στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις 8 το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου, ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης Μάικ Πενς έχει οργανώσει δείπνο με 300 επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς. Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Δένδιας, Γεωργιάδης και Κεραμέως. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top