Με την υπογραφή Τραμπ ... στον τοίχο η Τουρκία

Τα δύο σημαντικά νομοσχέδια που υπέγραψε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Στον τοίχο η Τουρκία και με την υπογραφή Τραμπ. Νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πλέον και επίσημα η πράξη «EastMed», καθώς ο Πρόεδρος Τραμπ, παρά τις κάποιες αντιρρήσεις του, υπέγραψε τον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης. Με την πράξη αυτή είναι δεδομένο ότι τα μαχητικά F-35 δεν πάνε στην Τουρκία και ότι ο αγωγός East Med μπορεί να προχωρήσει.

EastMed: Οργή Ερντογάν για τη συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας, Ισραήλ

Δύο σημαντικά νομοσχέδια υπεγράφησαν από τον Αμερικανό πρόεδρο. Η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και η άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στη Κυπριακή Δημοκρατία. 

Εντός αυτών έχει ενσωματωθεί και το ελληνικού ενδιαφέροντος νομοσχέδιο «EastMed Act», που αναμένεται να βελτιώσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. 

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει αποφασισμένος όσον αφορά τον αγωγό East Med που θα φέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με κυπριακές πηγές οι υπογραφές για την έναρξη του έργου θα τοποθετηθούν τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος περιοδεύει σε στρατιωτικές μονάδες σε νησιά επεσήμανε ότι βλέπει να σχηματίζεται ένα μέτωπο απέναντι στην Τουρκία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top