Δένδιας: «Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να προασπίσουμε την κυριαρχία μας»

Kυριάκος Μητσοτάκης: Πολύ θετική εξέλιξη η υπογραφή του EastMed

Ασπίδα διπλωματικής επαγρύπνισης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα προβάλλει η Αθήνα δημιουργώντας συμμαχίες στην περιοχή και υπογράφοντας τη συμφωνία του αγωγού East Med που θα προσφέρει ενεργειακή ασφάλεια. Ο Ερντογάν εκνευρισμένος κι απομονωμένος εκτοξεύει απειλές.

Συνάντηση Δένδια με Χάφταρ και πολιτικούς της ανατ.Λιβύης

«H Ελλάδα θα κάνει ό,τι απαιτείται για να προασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.  Ό, τι απαιτείται. Μπορούμε και μόνοι αλλά δε θα είμαστε μόνοι» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Δένδιας για συνάντηση με Χάφταρ: Οι θέσεις του συμπίπτουν με τις δικές μας

Με το ταξίδι αστραπή στη Βεγγάζη, στο Κάιρο και τη Λευκωσία, ο Νίκος Δένδιας εδραιώνει τη διπλωματική συνοχή γύρω από την Ελλάδα μετά τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας.

K. Μητσοτάκης: Πολύ θετική εξέλιξη η υπογραφή του EastMed

Με την υπογραφή για τον αγωγό East Med στις 2 Ιανουαρίου, όπως είπε σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπαίνει και η σφραγίδα για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της ΕΕ. 

Για τις τελευταίες λεπτομέρειες για τον East Med ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα με τον Ισραηλινό πρεσβευτή Γιόσσι Αμράνι.

Απομονωμένος ο Ερντογάν βρυχάται 

Απέναντι στο χαλύβδινο μέτωπο Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ ο Ερντογάν έχει να αντιτάξει μόνον κραυγές.

«Δεν αποδεχόμαστε μια διευθέτηση στην οποία η Τουρκία η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο να αποκλειστεί από τις έρευνες υδρογονανθράκων και την εκμετάλλευσή τους»

Μόνος του σύμμαχος η κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία ενοχλήθηκε από τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον στρατηγό Χάφταρ στη Βεγγάζη την ώρα που ο κλοιός του λιβυκού στρατού σφίγγει επικίνδυνα.

Ο Χάφταρ έστειλε σαφείς προειδοποιήσεις και προς την Άγκυρα να μην αποτολμήσει να στείλει στρατιωτικό υλικό ούτε με επιβατικό αεροσκάφος

«Οι αεροπορικές μας δυνάμεις δεν θα διστάσουν να καταρρίψουν κάθε πολιτικό αεροπλάνο που θα μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό σε λιβυκά αεροδρόμια» τόνισε ο εκπρόσωπος του Άχμεντ Μισμάρι, εκπρόσωπος του στρατηγού Χάφταρ.

Η ΕΕ, πάντως, καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη Λιβύη σε αποκλιμάκωση και επιστροφή στον πολιτικό διάλογο υπό τον ΟΗΕ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top