Συνάντηση Δένδια με Χάφταρ και πολιτικούς της ανατ.Λιβύης

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί-Ανησυχεί το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

Ξαφνικό ταξίδι πραγματοποιεί στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπενίνα της Βεγγάζης.

Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτάκτως στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας

Η πρώτη του συνάντηση ήταν με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης του Τομπρούκ, της ανατολικής Λιβύης, Αλ Θάνι και τον ομόλογό του αλ Νταίρι. Οι πολιτικοί της Βεγγάζης επέμειναν στη διατραπεζική, πορθμειακή και αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Λιβύης.

Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χάφταρ κατέσχεσαν πλοίο με Τούρκους ναυτικούς

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, με τον οποίο συζήτησε όλες τις εξελίξεις μετά το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία. 

Η Άγκυρα συνεχίζει να προκαλεί

Η Άγκυρα πάντως επιμένει στην προκλητική της στάση να στείλει πλοίο νότια της Κρήτης αν και ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου άφησε ένα μικρό παράθυρο για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης. 

Τσαβούσογλου: «Παράθυρο» για κοινή προσφυγή Ελλάδας-Τουρκίας στη Χάγη

«Δεν αποκλείουμε αποστολή ερευνητικού σκάφους στην περιοχή οριοθέτησης Τουρκίας-Λιβύης» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ΜεβλούτΤσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχουμε μια διαδικασία διαλόγου για να φθάσουμε σε ένα αμοιβαία αποδεκτό αποτέλεσμα»

«Έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και το μνημόνιο κατανόησης είναι στο πλαίσιο αυτό» υποστηρίζει ο Φάγεζ Αλ Σάραζ, πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης. 

Ανησυχεί το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών

Μετά τις εξελίξεις αυτές το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει την ανησυχία του για τις προθέσεις της Τουρκίας. «Η εξωτερική στρατιωτική παρέμβαση απειλεί τις προοπτικές επίλυσης της σύγκρουσης»

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη δηλώνει ότι οι Ρώσοι μισθοφόροι που στηρίζουν τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ηγούνται πλέον της μάχης για την κατάληψη της Τρίπολης.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top