Φ.Γεννηματά για Μητσοτάκη:«Αρνείστε τον διάλογο σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση»

Η απάντηση της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ για τις τουρκικές προκλήσεις

Φ.Γεννηματά

Άμεση ήταν η απάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στον Κυριάκο Μητσοτάκη για δυναμικότερη αντίδραση και την απόρριψη της πρότασης σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.
 
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, η Κ. Γεννηματά ζήτησε τον λόγο και δευτερολογώντας επεσήμανε: « Αναλαμβάνετε πλήρως και ακέραιη την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης και αρνείστε το διάλογο και τη συνεννόηση για την διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής γύρω από αυτό το θέμα».
 
Πρόσθεσε ότι διαφωνεί πλήρως με τη στάση της κυβέρνησης καλώντας τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει από το βήμα της Βουλής αν υπάρχουν για την κυβέρνηση κόκκινες γραμμές.
 
«Γιατί δεν αρκεί στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής η ψυχραιμία, απαιτείται και αποφασιστικότητα. Έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα μας να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή στήριξη των εταίρων και συμμάχων και να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
 
Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους εταίρους μας στην Ευρώπη, τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ να ξέρουν ότι η κυβέρνησή σας είναι αποφασισμένη έμπρακτα να σταματήσει τον κ. Ερντογάν εάν αυτός έμπρακτα αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
 
«Αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όσον αφορά την Κρήτη και άλλα δικά μας νησιά. Το θέμα, λοιπόν, έχει ξεπεράσει τις προκλήσεις σε επίπεδο ρητορικής και έχουμε συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που δεν πρέπει να οδηγήσουν σε τετελεσμένα. Και για να μην οδηγήσουν σε τετελεσμένα χρειάζεται η ελληνική πλευρά να δώσει ένα μήνυμα διεθνώς ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη και έχει κόκκινες γραμμές», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top