«Ανάσταση» μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη για οφειλέτες: Ψηφίζονται οι 120 δόσεις

"Οριστικά … ταφόπλακα" έβαλε ο Βούτσης στις πρόωρες εκλογές

Μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη θα έχουν περάσει από την Βουλή το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, όπωςε επίσης τα νομοσχέδια για τις 120 δόσεις, του Υπουργείου  Παιδείας και του υπουργείου  Άμυνας, όπως  δήλωσε στους  κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.  

120 δόσεις: Αυστηρά κριτήρια για τα χρέη στην εφορία

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΩΣ ΚΑΙ 65% ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ

Όπως ανέφερε ο οικονομικός συντάκτης του Star Γιώργος Παππούς, στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, προβλέπεται "κούρεμα" αρχικής οφειλής και προσαυξήσεων 85% για όλους, με αποτέλεσμα ένας επαγγελματίας να γλιτώνει το 60 με 65% του συνολικού χρέους του! 

Το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 120 δόσεις, με ελάχιστη καταβολή 50 ευρώ. Όσοι μπουν στη ρύθμιση γλιτώνουν αυτομάτως από κατασχέσεις λογαριασμών και πλειστηριασμούς, αλλά θα την χάνουν αν δεν πληρώσουν 2 δόσεις ή τις τρέχουσες εισφορές.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

Στη ρύθμιση των 120 δόσεων μπαίνουν και εργοδοτικές εισφορές 18 δις. ευρώ, με "κούρεμα" 50% στις προσαυξήσεις ή 100% αν η εξόφληση γίνει εφάπαξ.

ΒΟΥΤΣΗΣ: NON STOP Η ΒΟΥΛΗ 

Ανέφερε  μάλιστα ότι η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει λόγω ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών ούτε στο μεσοδιάστημα του δεύτερου γύρου, ενώ υπογράμμισε ότι  θα υπάρχει πυκνό νομοθετικό έργο κατά τη διάρκεια του Ιουνίου και Ιουλίου. 

Στο σημείο αυτό δέχθηκε μάλιστα ερώτηση εάν η αναφορά του βάζει ταφόπλακα στα σενάρια πρόωρων εκλογών και απάντησε: «Οριστικά»!

Ο κ. Βούτσης σχολίασε και την προσφυγή πρώην βουλευτών για τα αναδρομικά τους, για την οποία σχολίασε:  «Δεν μπορεί κανείς να ακυρώσει τελεσίδικες αποφάσεις. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η επιβράδυνση. Υπάρχει ένα ηθικό και πολιτικό πρόβλημα. Η έκκληση που κάνουμε είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις ή να παραιτηθούν  από τις αποφάσεις. Η Βουλή δεν μπορεί να κάνει τίποτα».  

Αναδρομικά έως 360.000 ευρώ ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές

Υπενθύμισε ακόμη ότι η Βουλή έχει πάρει απόφαση και έχει βγει και σχετικό ΦΕΚ από το 2015 για να μην υπάρχει πλέον δικαίωμα διεκδικήσεων. 

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS   

O πρόεδρος της Βουλής σχολίασε επίσης τις εξελίξεις σχετικά με τη Novartis ύστερα από  ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού». 

«Έχει γνωμοδοτήσει επ’ αυτού η εξεταστική επιτροπή για τη Novartis και η Βουλή   απαντώντας σε αυτό το ζήτημα όταν έστειλε  ξανά στη δικαιοσύνη το θέμα. Και το ότι ήρθε από τη Δικαιοσύνη για να γίνει πάλι εδώ η συζήτηση δείχνει ότι αυτή η ερμηνεία της εξεταστικής επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη για τα αιτήματα άρσης ασυλίας  που αφορούν τον  Ανδρέα Λοβέρδο (για τη Novartis), τον  Πάνο Καμμένο (για τη διαμάχη με  τον δημοσιογράφο και εκδότη Γιάννη Κουρτάκη), τον Μάριο Σαλμά (για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων) και τον Πάυλο Πολάκη (ύστερα από μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη).

Novartis: Πώς θησαύριζε με κόλπα… Αλ Καπόνε σε βάρος των ασφαλισμένων

Την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας στην Ολομέλεια, ενώ δεν αποκλείονται οι  τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών, αφού επιτρέπεται από τον Κανονισμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top