Novartis: Πώς θησαύριζε με κόλπα… Αλ Καπόνε σε βάρος των ασφαλισμένων

FBI: Υπουργός και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα «τα έπαιρναν»

Κόλπα που θα ζήλευε και ο Αλ Καπόνε  είχε εφεύρει η Novartis για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Για χρηματισμό υπουργού μιλά και το  FBI  όπως φαίνεται απο το διαβιβαστικό που έφτασε στη Βουλή, στο ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα, η Novartis θησαύριζε, οι ασθενείς  πλήρωναν τα μαλλιά της κεφαλής τους  και τα ασφαλιστικά ταμεία βαρούσαν «κανόνι»! 

Τι δήλωσε στο Star ο διαφημιστής που εμπλέκεται στη Novartis!

Κι όλα αυτά γιατί οι επιτήδειοι έβγαζαν στην αγορά τα φάρμακα με παραφουσκωμένες τιμές όπως :
Το TASIGNA  για τις νεοπλασίες: 4.210 ευρώ αντί για  €3.362 ευρώ που έπρεπε κανονικά να κοστίζει.
Το GILENYA για την πολλαπλή  σκλήρυνση: €1.920 αντί για €1.785 ευρώ. 
Το LUCENTIS  για τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας στα μάτια : 909  αντί για 849 ευρώ. 

ΤΑ ΚΟΛΠΑ  ΤΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Πώς όμως γινόταν το μεγάλο κόλπο; Επειδή απαγορευόταν να βάζουν νέα φάρμακα στις λίστες , τα έβαζαν από την «πίσω πόρτα»  σαν παλιά φάρμακα που δήθεν τους άλλαζαν την τιμή. 

Kατάθεση - «φωτιά» για τη Novartis: Ποια πρώην πολιτικό του ΠΑΣΟΚ δείχνει!

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ» ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατηγόρησαν πρώην συνεργάτη του Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπουργείο Υγείας ότι «τα έπαιρνε»  από τη Novartis,  Εκείνος  με τη σειρά  του «κάρφωσε τον υπουργό», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:  

-Μου είπαν ότι ο Φρουζής μοίραζε χρήματα.
-Γνωρίζω ότι επισκέφθηκε τον Λοβέρδο  αρκετές  φορές.  

Πρόκειται για τον επώνυμο μάρτυρα Μ, «άνθρωπο – κλειδί» στην υπόθεση,  που φούσκωνε τις τιμές των φαρμάκων της Novartis. 

ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕ H NOVARTIS ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

Η Novartis αντί για τον  μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών του  ίδιου φαρμάκου  στην ευρωζώνη, έπαιρνε σαν βάση υπολογισμού το 70% τουλάχιστον της παλιάς τιμής του ίδιου φαρμάκου στην Ελλάδα.

Αφού  μαγείρευε τις τιμές, τις έβλεπε η πρόεδρος  της Επιτροπής, τις ενέκρινε ο Υπουργός και  ύστερα το συμβούλιο τις υπέγραφε στα τυφλά.

FBI:  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ  «ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ» 

Το FBI το οποίο ενεπλάκη στη διερεύνηση λέει ότι, «οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας  πληρώνονταν για την εισαγωγή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία από την ελάττωση των τιμών», αλλά δεν αναφέρει όνομα Υπουργού.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ

«Στην αρμόδια επιτροπή συμμετείχαν όλες οι εταιρείες και αν η επιτροπή ευνοούσε κάποια θα αντιδρούσαν οι άλλες» δήλωσε ο πρώην υπουργός  Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με όσα  κατηγορείται, με βάση το διαβιβαστικό στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του.   
«Στα φάρμακα ακολουθήθηκαν  όλα τα νόμιμα που εισηγήθηκε ομόφωνα η επιτροπή και απο τις αποφάσεις του υπουργείου κέρδισαν οι ασφαλισμένοι και το Δημόσιο» υποστήριξε επίσης ο κ. Λοβέρδος σχετικά με την υπόθεση. 

Ο πρώην υπουργός έθεσε επίσης τα ερωτήματα: «Βρέθηκε off shore; Oχι,  δεν έχω. Bρέθηκαν χρήματα που δεν μπορώ να δικαιολογήσωq; Όχι,  δεν βρέθηκαν». Οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες Κελέση και Σαράφης πάντως  δεν είδαν ποτέ τον Λοβέρδο να παίρνει χρήματα.

Η Αικατερίνη Κελέση λέει ότι:  «Ο Κωσταντίνος Φρουζής  που φέρεται να έκανε τους χρηματισμούς , το 2012  έγραψε έκθεση αυτοαξιολογησης και  περηφανευόταν  για τα μεγάλα κέρδη που εξασφάλισε στη Novartis.

Στην  έκθεση αυτοαξιολόγησης του  2012 αναφέρει συγκεκριμένα ότι  το GILENYA  ήταν το μόνο νέο προϊόν που πήρε τιμήενώ  διατήρησε τις  τιμές των φαρμάκων σε επίπεδα  2009. 

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΚΑΝ ΤΟΝ ΦΡΟΥΖΗ

 «Δεν τον ήξερα, γι αυτό με κατηγορούν οι κουκουλοφόροι» υποστηρίζει επίσης ο κ. Λοβέρδος, ενώ ο από πλευράς κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου δήλωσε ότι  είναι «σίγουρες οι πολιτικές ευθύνες  στην υπόθεση Novartis. 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ 

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον βόρειο τομέα της Β΄Αθηνών Θόδωρος Ρουσόπουλος,  σχολίασε μιλώντας στον Σκάι:  «Δεν έχει να κάνει με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ,  τον  ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να κάνει με αυτό που ταλανίζει αυτόν τον  τόπο επί δεκαετίες ολόκληρες. Στα δύσκολα κάποιος  -  και ξέρουμε ποιο πολιτικό κόμμα περνάει δύσκολα  - να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα».

Ρουσόπουλος για Novartis: Επιχειρείται στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων

«Αφού οι "γέφυρες" κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα. Επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου "μπορεί", "άκουσα", "μου είπαν", από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, αλλά χωρίς κανένα στοιχείο», επισήμανε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top