Kατάθεση - «φωτιά» για τη Novartis: Ποια πρώην πολιτικό του ΠΑΣΟΚ δείχνει!

Τι λέει για τον Λοβέρδο ο φάκελος που διαβιβάστηκε στη Βουλή

Ο φάκελος που διαβιβάστηκε στη Βουλή  δείχνει τον Ανδρέα Λοβέρδο ως ύποπτο για  παθητική δωροδοκία και αναφέρει ότι έλαβε 200.000 ευρώ από τον Φρουζή για αν εξυπηρετήσει τη Novartis.

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΕΙΚΙΑ 

Για πρώτη φορά υπάρχει κατάθεση επώνυμου μάρτυρα,  του Νικόλαου Μανία, ο οποίος ήταν σύμβουλος του στο Υπουργείο Υγείας  και υπεύθυνος  για τις τιμολογήσεις των φαρμάκων.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση»  τον  είχε πάντως κατηγορήσει ότι έπαιρνε χρήματα από τη Νovartis. Ο Μανίας  τα επιβεβαίωσε όλα  και ζήτησε επιείκεια για να καταθέσει.

Η «ΚΑΤΑΘΕΣΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΛΟΒΕΡΔΟ

Ο Μανίας υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: «Από κύκλους της αγοράς μου είχε μεταφερθεί πως ο κ. Φρουζής κυκλοφορούσε με το σακίδιο και μοίραζε χρήματα. Εξ όσων γνωρίζω ο κ. Φρουζής είχε επισκεφθεί και τον κ. Λοβέρδο».

Novartis: Ύποπτος για δωροδοκία ο Λοβέρδος κατά τους εισαγγελείς!

ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ Α. ΔΡΕΤΤΑ

Κατέθεσε ακόμη ότι η Νovartis χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία της Αθηνάς Δρέττα που ήταν  στο Ποτάμι και παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και Γενική Γραμματέας επί υπουργίας  Λοβέρδου. 

ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΕ «ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ»

Το διαβιβαστικό που έφτασε στη Βουλή αναφέρεται σε δυο διαφημιστικές εταιρίες ότι ξέπλεναν χρήματα  για τη Novartis με τη μέθοδο του … «δισκοπότηρου».

Novartis: Πως γινόταν το "ξέπλυμα" με... "δισκοπότηρο"!

Η μητρική εταιρία έδινε  τα χρήματα στην  εταιρία  Ελλάδας. Οι διαφημιστικές  έκοβαν εικονικά τιμολόγια για ανύπαρκτες υπηρεσίες. Ξέπλεναν τα χρήματα και τα επέστρεφαν καθαρά σε  συγκεκριμένο πρόσωπο της εταιρείας το οποίο στη συνέχεια τα έδινε  σε άγνωστους αποδέκτες σαν μίζες.

Πάντως οι μάρτυρες καταθέτουν ότι άκουσαν ή εικάζουν ότι δόθηκαν χρήματα στον Aνδρέα Λοβέρδο, ενώ  μέχρι στιγμής στους λογαριασμούς του δεν έχει βρεθεί τίποτα,

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΕΝΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα: Αντώνη Σαμαρά, Άδωνη Γεωργιάδη Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιώργο Στουρνάρα και Μάριο Σαλμά η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός Απριλίου και οι περισσότερες υποθέσεις αναμένεται να πάνε στο αρχείο.

«Πιστεύω ότι μέσα σ’ αυτόν  τον μήνα θα υπάρξει αρχειοθέτηση και για όλους τους υπόλοιπους και εμού φυσικά συμπεριλαμβανομένου και αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία  της αρχειοθετήσεως  θα ξεκινήσω τις μαζικές αγωγές σε  όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας  που όλο αυτόν τον καιρό με διέσυραν. H Νovartis  ως θέμα έχει καταλήξει σε φιάσκο ούτως ή άλλως, σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν καλέσουν εμένα αύριο» δήλωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star  ο κ. Γεωργιάδης.  

«Χρήματα δεν έχω, γι’ αυτό δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ. Κι ας έψαξαν εμένα, τα ανήλικα παιδιά μου, τους συγγενείς και τους συνεργάτες μου. Κι όμως απέφευγαν να το δώσουν στη δημοσιότητα» τόνισε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου για τις εις βάρος του κατηγορίες.  

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η NOVARTIS

Η κυβέρνηση επιμένει πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους. «Οι ίδιοι  που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, δε δίστασαν από την πρώτη κιόλας στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν   εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.    

 ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ

Για σκευωρία της κυβέρνησης μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με πρέσβεις  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

«Καρφί» Μητσοτάκη σε πρέσβεις ΕΕ: Δείξτε ανοχή στη ΝΔ σαν αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ

«Οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα θα λογοδοτήσουν» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, ενώ το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε σε ανακοίνωσή του:   «Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top