Novartis: Πως γινόταν το "ξέπλυμα" με... "δισκοπότηρο"!

Δείτε το διαβιβαστικό - Γιατί εμπλέκουν τον Λοβέρδο

Novartis

Εντός του μήνα και πριν από τις εκλογές η Εισαγγελία Διαφθοράς εκτιμά ότι θα έχει ολοκληρώσει την ποινική αποτίμηση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί για τα πέντε πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εξακολουθούν να ελέγχονται στο πλαίσιο της έρευνας για τη NOVARTIS. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αρχειοθετήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ. 

Novartis: Ύποπτος για δωροδοκία ο Λοβέρδος κατά τους εισαγγελείς!

«Στο κόκκινο» η κόντρα Μαξίμου με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τη Novartis

To διαβιβαστικό της δικογραφίας σχετικά με το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας   

 

ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Έφυγαν οι πρώτες κλήσεις σε 5 υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα για ξέπλυμα με σκοπό τη δωροδοκία και απιστία. Στους υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να φτάσουν τους 30, περιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι της διαφημιστικής εταιρίας και μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων του υπουργειου υγείας. 

Η απιστία αφορά την τιμολόγηση των φαρμάκων και το ξέπλυμα αφορά το αποκαλούμενο «δισκοπότηρο» της NOVARTIS. 

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis

ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

Το «δισκοπότηρο» όπως το αποκαλούσαν  μέλη της NOVARTIS, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εισαγγελέων διαφθοράς ήταν ένα σύστημα εταιριών το οποίο αναλάμβανε να ξεπλύνει χρήματα τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για δωροδοκίες. 

Τα δεδομένα αυτά προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την έκδοση των εισαγγελέων στην εταιρία και επιβεβαιώθηκαν πλήρως. 

Επιμένει η κυβέρνηση: Η Novartis είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο

Η "μαμά"  εταιρία ((NOVARTIS Βασιλείας) τα έδινε στη NOVARTIS Ελλάδας και αυτή με τη σειρά της είχε στήσει ένα σχήμα εταιριών, το «δισκοπότηρο» όπως το αποκαλούν, κόβοντας εικονικά τιμολόγια για παροχή ανύπαρκτων υπηρεσιών. Τα χρήματα αυτά επέστρεφαν «καθαρά» στην εταιρία και συγκεκριμένα σε ένα πρόσωπο, το οποίο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Το ίδιο πρόσωπο σήκωνε τα χρήματα τα οποία εκτιμάται ότι είχαν ως τελικούς αποδέκτες άγνωστα προς το παρόν πρόσωπα ως μίζες. Η ροη των χρημάτων, σύμφωνα με εισαγγελικές εκτιμήσεις είναι πλήρως αποδεδειγμένη από πολλές πηγές. 

Εκτός από τη διαφημιστική εταιρία η οποία έχει εντοπιστεί να έκοβε εικονικά τιμολόγια σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς με σκοπό -κατά τις εισαγγελικές εκτιμήσεις - να ξεπλύνει χρήματα για μίζες, ελέγχονται και άλλες εταιρίες. Η συγκεκριμένη εταιρία εμφανίζεται ως ειδικού σκοπού καθώς οι τζίροι της φέρονται να αφορούσαν μόνο την επίμαχη περίοδο και μόνο από τη NOVARTIS. 

Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέεται με ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της δωροδοκίας μέσω στοιχείων που ήρθαν στη χώρα μας από το FBI, μαρτυρικές καταθέσεις τόσο προστατευόμενων όσο και επωνύμων μαρτύρων αλλά και μέσω του εντοπισμού μιας σειράς εξυπηρετήσεων που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο  έκανε ως υπουργός Υγείας στη συγκεκριμένη εταιρία. Οι ενδείξεις που προέκυψαν κατέστησαν αναγκαία την κλήση του πρώην υπουργού ως υπόπτου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top