Επιμένει η κυβέρνηση: Η Novartis είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο

Τζανακόπουλος: Το κόστος για το Δημόσιο πιθανόν να άγγιξε τα 23 δισ. ευρώ

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Επιμένει «σκληροπυρηνικά» για την υπόθεση της Novartis η κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε πως είναι από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος περί του μεγέθους του σκανδάλου Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Βεβαίως η Novartis αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους». 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το κόστος της υπόθεσης αυτής για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να αγγίξει τα 23 δισ. ευρώ.

«Να αφεθεί απερίσπαστη η Δικαιοσύνη» - Σκληρή επίθεση σε ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως με απαράδεκτες παρεμβάσεις επιχειρεί να δημιουργήσει την αίσθηση ότι είναι στημένη η υπόθεση.

Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis

«Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν πρόκειται να φοβηθούν», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Οι ίδιοι που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη, δε δίστασαν από την πρώτη στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών τους αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες. Προφανώς είχαν και εξακολουθούν να έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι».

«Όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα, παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται. Με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια το 2010», πρόσθεσε.

«Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές ευθύνες που τους έχει αποδώσει ο ελληνικός λαός για τη χρεοκοπία της χώρας, δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο», είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως «το κρίσιμο ήμερα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει την έρευνα της. Οι αθώοι να αθωωθούν και οι υπόλοιποι να κληθούν να δώσουν λόγο για όσα έχουν διαπράξει».

Τι είπε για Πετσίτη και Ξεπαπαδέα

«Δεν πρόκειται να βρείτε τίποτε μεμπτό σε βάρος της κυβέρνησης, η οποία δίνει δείγμα γραφής σεβασμού του νόμου και του δημοσίου συμφέροντος και μάχης κατά της διαφθοράς», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη «δήθεν υπόθεση Πετσίτη-Αρτεμίου» και τη «δήθεν εμπλοκή της Αναστασίας Ξεπαπαδέα», όπως τις χαρακτήρισε.

Νέες αποκαλύψεις για Ξεπαπαδέα: Είναι σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα

Μάλιστα, ειδικά για τη γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς εκτίμησε πως κάτι καλό θα κάνει και δέχεται τέτοιες επιθέσεις, προβλέποντας πως θα βρίσκεται για καιρό στη θέση αυτή. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διάβασε, εξάλλου, απόφαση που πιστοποιεί ότι η κα Ξεπαπαδέα δε συμμετέχει σε Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας, όπως την εμφάνισε σήμερα μερίδα των ΜΜΕ, πράγμα που του επέτρεψε να κάνει λόγο για σκοπίμως διαστρεβλωμένη είδηση.

«Κλείνει οριστικά ο κύκλος της καταστροφολογίας για την οικονομία»

«Είναι πλέον σαφές ότι κλείνει οριστικά ο κύκλος της αέναης καταστροφολογίας για την ελληνική οικονομία», είπε, εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ χαμηλών αποδόσεων για τα ελληνικά ομόλογα, στο νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και στην απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Συμπερασματικά, «σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας και σταθερής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει: «Στον ορίζοντα βρίσκονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ελάφρυνση του ιδιωτικού χρέους και φυσικά, μέριμνά μας παραμένει η διαρκής ενίσχυση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών δυνάμεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top