Νέες αποκαλύψεις για Ξεπαπαδέα: Είναι σε εταιρεία που παίρνει δημόσια έργα

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης και ΝΔ – ΚΙΝΑΛ για τη γ.γ. Διαφθοράς

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα

Νέες αποκαλύψεις για το θέμα της γενικής γραμματέως Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα, ήρθαν στη δημοιότητα, μετά την αποκάλυψη ότι, ενώ υπηρετούσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ταυτόχρονα ήταν και πληρεξούσιος δικηγόρος κυπριακής εταιρίας, που φέρεται να σχετίζεται με τον γνωστό δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, οι συναλλαγές του οποίου ελέγχονται.

Η κυρία Ξεπαπαδέα εμφανίζεται να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρίας «ΞΕΝΟΤΕΚ», που ιδρύθηκε από τον πατέρα της με έδρα την Κέρκυρα και παίρνει δημόσια έργα.

H σύσταση της εταιρείας ΞΕΝΟΤΕΚ στο ΦΕΚ

Το ΦΕΚ με τη σύσταση της εταιρείας ΞΕΝΟΤΕΚ

Η Αναστασία Ξεπαπαδέα είχε αναλάβει διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στις 10 Ιουνίου 2015. Τον Απρίλιο του 2018 έγινε γενική γραμματέας Διαφθοράς, ενώ -σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ)- η θητεία στο δ.σ. της ΞΕΝΟΤΕΚ είναι μέχρι και το 2020.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η ΞΕΝΟΤΕΚ υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2018 σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη συντήρηση, αποκατάσταση τεχνικών έργων και καθαρισμούς ποταμών, χειμάρρων, ρεμάτων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για την περίοδο 2017-2018.

Σφοδρή σύγκρουση Υπουργείου Δικαιοσύνης με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την Ξεπαπαδέα

Για το θέμα της γ.γ. Διαφθοράς έχει ξεσπάσει σκληρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε τη Δευτέρα την παραίτηση της κυρίας Ξεπαπαδέα, ενώ το Κίνημα Αλλαγής έφερε το ζήτημα στη Βουλή με ερώτηση του κ. Παπαθεοδώρου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, απαντώντας στα δύο κόμματα, τα κάλεσε «να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top