Σφοδρή σύγκρουση Υπουργείου Δικαιοσύνης με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την Ξεπαπαδέα

Στη Βουλή το ζήτημα της Γ.Γ. Κατά της Διαφθοράς

Αναστασία Ξεπαπαδέα

Νέα εστία αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση αποτελεί το ζήτημα της Γ. Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα. 

Η κ. Ξεπαπαδέα κατηγορείται από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ότι ενώ υπηρετούσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ταυτόχρονα ήταν και πληρεξούσιος δικηγόρος κυπριακής εταιρίας η οποία φέρεται να σχετίζεται με τον γνωστό δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και οι συναλλαγές της  οποίας ελέγχονται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα επίσης με δημοσιεύματα,  με τον Αρτεμίου συνεργαζόταν και ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της ΔΕΠΑ. 

Ελλάδα και Κύπρος "ξεψαχνίζουν" τον Πετσίτη

«Fake news» λέει για τον Πετσίτη ο Τζανακόπουλος – Τι απαντά η Ν.Δ. 

 

Την παραίτηση της κ. Ξεπαπαδέα ζήτησε χθες η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, ενώ σήμερα ο  αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος,  Γιάννης Μαστρογεωργίου, δήλωσε μεταξύ άλλων για το ίδιο ζήτημα: «Ποια είναι η σχέση του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου που έστελνε παράνομα χρήματα στον Μανώλη Πετσίτη; Και γιατί δεν έχει αποπεμφθεί ήδη η κ. Ξεπαπαδέα όταν αποδεικνύεται ότι διορίστηκε ως λύκος για να φυλάει τα πρόβατα;». 

Βολές για το ίδιο ζήτημα εξαπέλυσε μιλώντας στον Alpha και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισήμανε:

«Αυτά όλα πρέπει να τα αποδεχτούμε ως αυτονόητα και ότι λογικά συμβαίνουν; Και μάλιστα ξαναλέω, από ποιον; Από ένα κόμμα το οποίο είχε εργαλειοποιήσει την ηθικολογία χωρίς καμία απόδειξη, θεωρώντας a priori ότι αυτό είναι το έντιμο, αλλά και ότι οποιοσδήποτε άλλος στην πολιτική σκηνή έχει διαφορετική άποψη, εξ ορισμού δεν είναι έντιμος!  Αυτό είναι το ζήτημα και πολύ σωστά τοποθετήθηκε η Νέα Δημοκρατία σε αυτό. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τον πήχη στον ουρανό, να μάθει να πηδάει μέχρι τον ουρανό».

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς το ΚΙΝΑΛ, το οποίο επίσης ζήτησε την παραίτησή της,  με τον υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος κ. Παπαθεοδώρου να ερωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης, στην ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή:

«1.Από πότε ήταν σε γνώση του η επαγγελματική δραστηριότητα της κας Αν. Ξεπαπαδέα, ως πληρεξούσιας Δικηγόρου του κ. Αρτεμίου;
2.Γιατί μετά τις αποκαλύψεις ο Υπουργός δε ζήτησε την παραίτηση της κας Αν. Ξεπαπαδέα και την παραπομπή των εν λόγω στοιχείων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές προς διερεύνηση;».

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΌ ΞΕΠΑΠΑΔΕΑ

Η ίδια η κ. Ξεπαπαδέα σε δήλωσή της για το ζήτημα διαψεύδει  ότι υπήρξε συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, της δικηγορικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου. 

Συγκεκριμένα αναφέρει στη δήλωσή της:   

«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα  της Γενικής Γραμματέως για  την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.   Η δίκη στην οποία αναφέρεται το Πρώτο Θέμα έλαβε  χώρα σε  χρόνο προγενέστερο της  ανάληψης  των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας).

Η συμμετοχή μου ως  δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετη σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή.

Η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας - πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα  της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία  «HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD» υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και  δεν είναι offshore.  Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του  κ. Αρτεμίου  και μάλιστα “επί σειρά ετών”.

Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» στο πλαίσιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατάσχεσε εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, ως τρίτου, απαίτηση, που είχε η οφειλέτιδά της εταιρεία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο επίσημα δήλωσε και συνομολόγησε την ύπαρξη απαίτησης σε βάρος του και άσκησε ανακοπή, η οποία έγινε δεκτή για δικονομικούς λόγους και έως σήμερα το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στην εταιρεία την οποία εκπροσώπησα.

Είναι πρόδηλο ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διαστρέβλωσε τα  παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων,  οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις  της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 

Απαντώντας το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ΝΔ- ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι εκτίθενται και κάνει λόγο για «αντιπερισπασμό». Αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα:        

«Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η Κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή «πόθεν έσχες» να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε.

Μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της Γ.Γ. κατά της διαφθοράς και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία, κατασκευάζεται "ηθικό" ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του ελληνικού δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore. Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων.

Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς - πραγματικούς- σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top