Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis

Σε τρεις ογκώδεις φακέλους - Θα ζητηθεί άρση ασυλίας για Λοβέρδο

Το κτίριο της Novartis

Στη Βουλή διαβίβασαν τη δικογραφία για τη Novartis οι εισαγγελικές αρχές.

Η δικογραφία αποτελείται από τρεις ογκώδεις φακέλους, οι οποίοι έφτασαν στο Κοινοβούλιο για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας».

Η δικογραφία αφορά την εισαγγελικά έρευνα για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 για την κοστολόγηση τεσσάρων φαρμάκων της Novartis. 

«Στο κόκκινο» η κόντρα Μαξίμου με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τη Novartis

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων, που μετέχουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, θα λάβουν γνώση του περιεχομένου της.

Ήδη, το πολιτικό θερμόμετρο «φούντωσε» από χθες, με τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής να μιλούν για σκευωρία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο για τέσσερα άτομα: τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, και τους πρώην υπουργούς Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα: τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Μητσοτάκης: Σκευωρία η υπόθεση Novartis

Για σκευωρία μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την υπόθεση Novartis σε συνάντηση με πρέσβεις κρατών-μελών της ΕΕ.

«Η σκευωρία της Novartis, στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα, είναι δυστυχώς μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top