«Καρφί» Μητσοτάκη σε πρέσβεις ΕΕ: Δείξτε ανοχή στη ΝΔ σαν αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκευωρία χαρακτήρισε την υπόθεση της Novartis

Μητσοτάκης γεύμα με  πρέσβεις ΕΕ

«Καρφιά» με παραλήπτες εντός και εκτός της χώρας περιείχαν οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της  Ε.Ε. Το γεύμα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ρουμάνου πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του γεύματος τους πρέσβεις για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας  στη χώρα μας αλλά και για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας.

«Στο κόκκινο» η κόντρα Μαξίμου με ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για τη Novartis

Novartis: Πως γινόταν το "ξέπλυμα" με... "δισκοπότηρο"!

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν και αφορούσαν την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, την εξωτερική πολιτική και  τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. 

Ο κ. Μητσοτάκης  χαρακτήρισε σκευωρία την υπόθεση της  Novartis, για την οποία  πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα και ανέφερε ότι  «είναι, δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της Ακροδεξιάς, αναφέροντας ότι « τόσα χρόνια, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη Δημοκρατία».

Για την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ  ανέφερε ότι ως κυβέρνηση το κόμμα του θα εφαρμόσει  το μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση  αλλά  και ότι  θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό «success story».  Όπως  διευκρίνισε, ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, της τάξης του 2%, δεν αρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και πρώτη προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη στους πρέσβεις την ανάγκη ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Όπως ανέφερε  η Νέα Δημοκρατία θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόησή τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που  διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης  τόνισε για μία ακόμη φορά  ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της και ότι θα διασφαλίσει τα  συμφέροντα ων ελληνικών επιχειρήσεων, που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός», ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Για τις εκλογές τέλος,  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι η κάλπη των ευρωεκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις  και ότι οι Έλληνες πολίτες θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη όσο και τη στήριξή τους στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. «Θα είναι ο πρώτος γύρος για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top