Τρομερή ένταση στη Βουλή:Καυγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον υπουργό Αποστολάκη

«Nτροπή σας, να ανακαλέσετε» - «Μη μου κουνάτε εμένα το δάκτυλο»

Πρωτοφανής καυγάς, σε τρομερά υψηλή ένταση, για τα… μάτια του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, έγινε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, μετά τις πρωτολογίες τους.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, ότι το μόνο ανάλογο προηγούμενο υπουργοποίησης εν ενεργεία στρατιωτικού ήταν επί Χούντας, προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού, που ζήτησε να πάρει τον λόγο με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Είναι η τελευταία πράξη στο άθλιο θέατρο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η απόφαση του κ. Βούτση να του δώσει τον λόγο προκάλεσε μπάχαλο για αρκετά λεπτά στη Βουλή με τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρεται έντονα και τον Νίκο Βούτση να προσπαθεί να φέρει και πάλι την ηρεμία, φωνάζοντας!

Το ξέσπασμα Τσίπρα στη Βουλή: Καθίστε κάτω, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός!

Τελικά ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ντροπή» όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον να ανακαλέσει για την προσβολή στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

«Αυτό ήταν κολοσσιαίο ατόπημα απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Μητσοτάκης συνέκρινε τον μέχρι χθες αρχηγό του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον στρατηγό της χούντας, τον αυλικό του βασιλιά. Είναι μεγάλη προσβολή για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητώ να ανακαλέσει» είπε έξαλλος ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Κάνει λάθος ο Καμμένος - Βάζει σε κίνδυνο όσα πετύχαμε

Στη συνέχεια, ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους, γύρισε προς το μέρος του προέδρου της ΝΔ και του απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο: «Δε σας επιτρέπω, κύριε Μητσοτάκη, να προσβάλλετε έναν άνθρωπο, που από το 1967 έχει υπηρετήσει με υψηλό αίσθημα ευθύνης τη σημαία και τη Δημοκρατία».

«Το μόνο κοινό που έχουν είναι η καταγωγή τους από την Κρήτη. Αλλά κάποιος άλλος σας τα έγραψε αυτά που είπατε. Εσείς μας λέγατε ότι ο Λαμπράκης είναι κάτι που έχουμε ξεχάσει και τώρα θυμηθήκατε τον στρατηγό Σπαντιδάκη, τον πραξικοπηματία, για να τον συγκρίνετε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη; Είναι ντροπή, δε σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων» κατέληξε.

Η οργισμένη απάντηση Μητσοτάκη

«Μέσα στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα. Ο τελευταίος, είπα, εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε υπουργός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας» είπε σε έντονο ύφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να τον χειροκροτούν όρθιοι.

«Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αξιωματικό. Θεωρώ λάθος του, το ότι αποδέχθηκε να γίνει υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά την πρόταση την κάνατε εσείς και θα έπρεπε να έχετε γνώση της μεγάλης ιστορικής βαρύτητας της επιλογής σας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας έξαλλος: «Μη μου κουνάτε λοιπόν εμένα το δάκτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων».

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει «πόσο στοίχισε αυτό το σόου με τις υπερπτήσεις των μαχητικών, που περάσανε πάνω από το στρατόπεδο για να αποδώσουν τιμή σε ποιον, στον κ. Καμμένο!».

«Αντίο» Καμμένου στο Άμυνας με συγκίνηση και πτήσεις με Μιράζ

«Δέχομαι τη μερική αποκατάσταση αυτού που είπατε κ. Μητσοτάκη. Το μήνυμα της τοποθέτησης του κ. Αποστολάκη ήταν ισχυρό και λυπάμαι που δεν το καταλάβατε», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top