Μητσοτάκης: Είναι η τελευταία πράξη στο άθλιο θέατρο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός με εκλογές»

Για «ψεύτικο διαζύγιο» και «άθλιο θέατρο» μίλησε για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή μετά τον πρωθυπουργό.

Σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητά ο κ. Τσίπρας ως «την τελευταία πράξη στην παράσταση που παίζεται εδώ και 4 χρόνια, σε βάρος του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τα περί «κυβέρνησης-κουρελού», κάνοντας λόγο για περιφερόμενους βουλεύτες, που αποδεικνύονται πρόθυμοι «να γίνουν δεκανίκια μιας κυβέρνησης που κουρέλιασε την οικονομία».

«Πρόκειται για τη χειρότερη στιγμή της μεταπολίτευσης. Έξι ψήφοι στην τιμή της μίας, ψήφου εμπιστοσύνης. Αξίζουμε καλύτερα», σημείωσε.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε χώρισαν, απλά συγχωνεύθηκαν», υπογράμμισε.

«Όποιος στηρίξει την κυβέρνηση, ψηφίζει και τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Όποιος αύριο ψηφίσει “ναι”, ψηφίζει και τη συμφωνία που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μια κυβέρνηση-κουρελού χωρίς εθνική ατζέντα» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δηλώνει ότι υπερασπίστηκε την εθνική γραμμή στο Σκοπιανό: «Δώσατε "μακεδονική" εθνότητα και γλώσσα. Ποια εθνική γραμμή συμφωνούσε με αυτά; Είπατε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”».

Επίθεση σε Δανέλλη και Παπακώστα με αιχμές για συναλλαγή

«Τι μεσολάβησε, σε σχέση με πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε για κυβέρνησης μειοψηφίας; Θα σας το πω εγώ; Συναλλαγή. Μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Καμμένου και μεταξύ του κ. Τσίπρα των γυρολόγων βουλευτών» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο σημείο εκείνο επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Δανέλλη, ρωτώντας τον «τι άλλαξε μέσα σε έξι μήνες, όταν καταψηφίζατε την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας μας και τώρα στηρίζετε την κυβέρνηση Τσίπρα; Τότε δε γνωρίζατε για τη Συμφωνία των Πρεσπών;».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Κατερίνα Παπακώστα, «η οποία εξελέγη με τη ΝΔ και κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

«Τι ξαφνικός έρωτας είναι τώρα αυτός; Που είναι η κυρία Παπακώστα; Δεν τη βλέπω, θα μπει μάλλον στα μουλωχτά να ψηφίσει», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο δρόμος που έχετε διαλέξει, κύριε Τσίπρα, είναι κατηφορικός και αδιέξοδος. Τα αξιώματα, που προσφέρετε ως ανταλλάγματα είναι πρόσκαιρα και οι πολίτες δεν εξαγοράζονται», υποστήριξε.

«Σας τον επέβαλε κανείς με το ζόρι τον κ. Καμμένο;»

Ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέσα που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου, πανηγυρίζουν για την απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

«Σας τον επέβαλε κανείς κύριε Τσίπρα; Εσείς τον επιλέξατε για κυβερνητικό σας εταίρο, ήδη από το 2012. Εσείς λέγατε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ότι είναι αναντικατάστατος. Και τώρα, δήθεν απαλλαγμένος, κάνετε ανοίγματα στην κεντροαριστερά», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τελευταία φορά που ορκίστηκε στρατιωτικός στο Άμυνας ήταν επί Χούντας»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

«Κάνατε κάτι αδιανόητο. Καμία κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος να γίνει υπουργός. Πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε γίνει ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός ΓΕΣ που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας στις 21 Απριλίου 1967», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο σημειώθηκε ένταση, με τον Νίκο Φίλη, τον Νίκο Κοτζιά και τον Παπαγιώτη Κουρουμπλή να αντιδρούν για όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απάντησε: «Για την πρώτη φορά αριστερά, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα».

«Πήγατε να περάσετε νύχτα την τροπολογία για τα F-16»

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική και για το θέμα της αναβάθμισης των F-16, όπου στην τροπολογία που έφερε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προβλέπονται και αντισταθμιστικά μέτρα.

«Προσπαθήσατε να περάσατε μια σκανδαλώδη τροπολογία για τα αντισταθμιστικά οφέλη των F16. Κάποτε, κύριε Τσίπρα, τα αποκαλούσατε εστία σκανδάλων και τώρα τα φέρνετε από την πίσω πόρτα. Θα ξαναφέρετε την τροπολογία, που έφερε νύχτα ο κ. Καμμένος;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός με εκλογές»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μία δήλωση του κ. Τσίπρα το 2014, όταν ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση.

«Είχατε πει, στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ότι την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός, καθαρά και με εκλογές. Συμφωνώ και εγώ. Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν τα κόμματα. Τη δίνει ανοιχτά και καθαρά ο λαός, μέσα από τις εκλογές» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top