«Πόλεμος» Μαξίμου – ΝΔ: Πώς φτάσαμε στην επιχείρηση σύλληψης της Ζαχαράκη

Η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου έχει οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση

Πρώτη δημοσίευση 07:40

«Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο στην αντιπολίτευση», σχολιάζουν στη Νέα Δημοκρατία την αυτόφωρη διαδικασία κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος μετά τη μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο φορές πήγαν περιπολικά στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, αναζητώντας την κυρία Ζαχαράκη, ωστόσο δεν ήταν εκεί.

Όπως έγινε γνωστό, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, πήγε στη συνέχεια στην Πειραιώς, μετά από κλήση του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν» τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, ωστόσο δεν ξαναφάνηκαν αστυνομικά όργανα.

Η Σοφία Ζαχαράκη βγαίνει από τα γραφεία της ΝΔ

Τελικά, η κυρία Ζαχαράκη αποχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα λέγοντας απλά ότι «έχει βγει επίσημη ανακοίνωση του κόμματος» και ότι «για την ταλαιπωρία που περίμεναν όλοι μέχρι τέτοια ώρα, οι τελευταίοι που ευθυνόμαστε είμαστε εμείς».

Η ΕΛΑΣ αναζητά την αν. Εκπρόσωπο της ΝΔ Ζαχαράκη για να τη συλλάβει!

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ενημερώνοντάς την πως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είναι στα γραφεία του κόμματος, εάν επιθυμεί η αστυνομία αν τη συλλάβει.

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια. Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στη μικροπολιτική της διολίσθηση», σχολίασε στο twitter η κα Γεροβασίλη μετά την επικοινωνία.

Από την Πειραιώς έκαναν λόγο για φανερή αμηχανία από την κυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα πως ο εκδότης του Documento, κ. Βαξεβάνης, δεν είναι ένας ιδιώτης αλλά «ο βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης».

 

Μάλιστα, επικαλούνται βίντεο της  «Ομάδας Αλήθειας» που έχει αναρτηθεί στα social media από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Σε αυτό ο κ. Βαξεβάνης φαίνεται να πανηγυρίζει για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το σκηνικό που μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας στα Προπύλαια, με τους Νίκο Βούτση, Νίκο Παππά και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Η μήνυση Βαξεβάνη

Η σπίθα για τη φωτιά ήρθε από το δημοσίευμα της Documento για σχέσεις του δικηγόρου και ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον Αριστείδη Φλώρο.

Το δημοσίευμα αυτό είχε ήδη προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ, με την Πειραιώς να κάνει λόγο για «ωμή πολιτική αλητεία» και να αποκαλεί τον κ. Βαξεβάνη «όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», τονίζοντας πως ο κ. Δημητριάδης ήταν μάρτυρας κατηγορίας του καταδικασθέντα για την υπόθεση Energa.

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για την υπόθεση του Φλώρου

Η κυρία Ζαχαράκη, μιλώντας στον σταθμό Epsilon, έκανε λόγο για fake news.

«Ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη», είπε. Ο κ. Βαξεβάνης παρενέβη τηλεφωνικά και της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Κάτι που η κυρία Ζαχαράκη δεν έκανε.

Ο δημοσιογράφος στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου, η οποία αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου για να συλληφθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top