Αποκάλυψη Star: Όλες οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο Σκοπιανό

Το παρασκήνιο, τα δύο ονόματα που έμειναν στο τραπέζι Τσίπρα - Ζάεφ και η αυριανή κρίσιμη ημέρα για το Σκοπιανό

Τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό  αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

«Έχουν γίνει πολλές επικοινωνίες  Τσίπρα -Ζάεφ τις τελευταίες ημέρες , η σημερινή δημοσιοποιήθηκε γιατι πια τελειώνει ο χρόνος αλλά και για να δεσμεύσουμε τον Ζόραν  Ζάεφ να δώσει επιτέλους την απάντηση» τόνισε η σχολιάστρια του Star, η οποία πρόσθεσε σχετικά με το   τι συζήτησαν οι δύο πρωθυπουργοί και ποιές ειναι οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής:

  • Το όνομα ειναι Severna Makedonija ή North Macedonia
  • H  γλώσσα ειναι  « μακεδονική»
  • Η εθνότητα ειναι  «μακεδονική». Στο έγγραφο όμως της συμφωνίας θα αναγράφεται όμως ότι προέρχεται απο το σλαβικό έθνος που σημαίνει ότι εμείς είμαστε οι κληρονόμοι της Αρχαίας Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε επίσης για τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διαπραγμάτευση.  

«Αυτά τα δύο, η γλώσσα και η ταυτότητα που θα ειναι “μακεδονικά” , η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί  ότι  διευκολύνουν τον Ζόραν Ζάεφ να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές. Εκείνος βεβαίως είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι δυσκολεύεται  και ο Έλληνας πρωθυπουργος του απάντησε ότι δε μπορεί να δώσει κάτι άλλο.  Έτσι θα μιλήσουν πάλι αύριο για την οριστική του απάντηση».

Κατέληξε σχετικά με το διπλωματικό παρασκήνιο η Κ. Μακρή: «Είναι περιττό να σας πω ότι όλοι μιλούν με όλους για να λυθεί το Σκοπιανό. Η Ευρωπαία υπουργός Εξωτερικών Μογκερίνι και ο Αμερικανός πρέσβης Πάιατ έχουν μιλήσει και με τους δύο πρωθυπουργούς,   ενώ η Μέρκελ επικοινώνησε με τον Μακρόν, ο οποίος δε θέλει τη διεύρυνση και άρα και τα Σκόπια. Το παρασκήνιο ειναι πλούσιο, να δούμε πού θα καταλήξει».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top