Η παρτίδα «πόκερ» για το Σκοπιανό και το τηλεφώνημα Ζαέφ -Τσίπρα

Νέα επικοινωνία την Τρίτη αλλά και πολιτική κόντρα στην Ελλάδα

Ο Ζόραν Ζάεφ σήκωσε το τηλέφωνο  το μεσημέρι και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα. Συνομίλησαν για μια ώρα και συμφώνησαν να έχουν νέα επικοινωνία αύριο το πρωί .Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Εξωτερικών.

«Δε θα κάνω δήλωση.  Είμαι ο χειρότερος πελάτης σας, το ξέρω» δήλωσε μάλιστα ο κ. Κοτζιάς μετά τη σύσκεψη!

Ζ.ΖΑΕΦ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Ο  Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε πάντως ότι η διαπραγμάτευση φθάνει στο τέλος της, καθώς ανέφερε σε δήλωσή του:  

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών» O Σκοπιανός πρωθυπουργός  είπε ότι αν η λύση βρεθεί αμέσως τότε θα ακυρώσει το μεθαυριανό ταξίδι του στο Βερολίνο, ενώ  η ηγεσία των Σκοπίων με ανακοινώσεις και φωτογραφίες προσπάθησε να βάλει τέλος στα σενάρια  περί κόντρας Ζάεφ-Ντιμιτρόφ.

 «Μέχρι στιγμής η πολιτική βούληση και η τόλμη υπάρχει στο πρόσωπο του κ.Ζάεφ. Μένει να επιβεβαιωθεί βέβαια και αυτή την τελευταία στιγμή» σχολίασε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στον Σκάι 100,3.    

ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –ΝΔ

Μυστική διπλωματία καταγγέλλει η ΝΔ.  «Ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να ενημερώσει τη Βουλή, καθώς φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις επιλογές του» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.     

«Ποια ονόματα πρότεινε η ΝΔ όταν διαπραγματευόταν με την πΓΔΜ; Και με ποιο από αυτά συμφωνεί σήμερα;» κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.  

«Πιστεύω ότι δεν θα βρούμε κι άλλες θετικές στιγμές στην ιστορία όπου θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας»  υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.  

Ο Πάνος Καμμένος που απορρίπτει τη χρήση του όρου «Μακεδονία» ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη  Τύπου για αύριο το πρωί.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top