«Το σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου» - «Αναδείχθηκε κ. Μητσοτάκη ότι φτιάξατε μια σκευωρία»

Τι είπαν κατά τις δευτερολογίες τους ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Τι είπαν κατά τις δευτερολογίες τους Τσίπρας -Μητσοτάκης

Νέες επιθέσεις εκατέρωθεν εξαπέλυσαν ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της ΝΔ, κατά τις δευτερολογίες τους στη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. 

Μητσοτάκης: «Είστε μαζί επειδή ταιριάζετε» - «Σε οποιαδήποτε χώρα ο Πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπ. Άμυνας»

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Κάνετε κακό στη χώρα με τη συμπεριφορά σας - Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό που αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου»

Κατά τη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε έστω και με προσποιητό ενθουσιασμό τον κ. Καμμένο».

«Αυτό που αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Αυτό επιβεβαίωσε η δική σας παρουσία σήμερα εδώ» επεσήμανε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που ο ίδιος και οι πρόεδροι των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων έθεσαν. Μάλιστα, επέμεινε στο «γιατί σε μια διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες και στο πού είναι τα λεφτά, αν ήταν νόμιμη η σχετική συμφωνία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος ξανά στον Πρωθυπουργό ότι «δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία, όχι μόνο γιατί η δικαιοσύνη θα ερευνήσει την υπόθεση αλλά και διότι υπάρχουν και εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα εξαντληθούν πλήρως».

Ειδικότερα, πρότεινε στον κ. Καμμένο αύριο, που όπως είπε, είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών, να ζητήσει να προσέλθουν, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών, να έρθει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Μητσοτάκης κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι είναι δειλός γιατί, όπως είπε, δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τις προσωπικές του ευθύνες στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του κ. Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «εδώ πέρα θα είμαστε να συζητήσουμε για όλα, για τη φοροδιαφυγή, να συζητήσουμε για τη Siemens, αλλά να συζητήσουμε και για τα Paradise Papers και για τις σχέσεις Παππά - Αρτεμίου».

Τσίπρας: «Αναδείχθηκε κ. Μητσοτάκη ότι φτιάξατε μια σκευωρία»

«Πιστεύετε ότι δημιουργώντας παρακράτος μέσα στο κράτος θα δημιουργήσετε ρωγμή στην ηθική ακεραιότητα της κυβέρνησης;», διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι από τη συζήτηση στη Βουλή αναδείχθηκε πως «εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν, φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγετε από τα άλλα θέματα που σας αφορούσαν» και πρόσθεσε: «Αφού έκανε ένα ψυχογράφημα της παρουσίας μου στη Βουλή, μας είπε ξανά τα ίδια και τα ίδια».

«Εδώ και 15 ημέρες, εσείς και τα μέσα που σας στηρίζουν φτιάξατε μία σκευωρία. Και να αναδειχθεί τι; Ότι ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο, τα είχε και τα έχασε; Και όλα αυτά βασισμένα σε μία υπόθεση, ότι ο εξουσιοδοτημένος επισήμως από τη Σ. Αραβία, δεν είναι επίσημα εξουσιοδοτημένος αλλά μεσάζοντας» σχολίασε.

«Έρχεστε και λέτε ότι υπάρχουν κι άλλα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα που δεν τα ξέρει ο πρωθυπουργός. Πιστεύετε ότι χρησιμοποιώντας μέλη του διπλωματικού σώματος θα δημιουργήσετε παρακράτος μέσα στο κράτος;» είπε ακόμα, αναφερόμενος στα τηλεγραφήματα ειδικού χειρισμού που αποκάλυψε και πάνω στα οποία κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει σπέκουλα.

Όπως ισχυρίστηκε ο Πρωθυπουργός, «θράσος και δειλία είναι όταν σηκώνεις τη ρομφαία και ξιφουλκείς για να αλλάξεις την ατζέντα, και μετά να βάζεις του εκπροσώπους να ζητούν να μην αναβληθεί η συζήτηση για να μην είμαι εδώ».

«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δουλεύουν για συγκεκριμένους μεσάζοντες τη στιγμή που εμείς δουλεύουμε για το συμφέρον της χώρας» είπε.

«Εκπροσωπείτε συμφέροντα, στήσατε μία πομφόλυγα, προσπαθήσατε να αποδείξετε πράγματα που δεν αποδεικνύονται. Ότι ο Καμμένος προσπάθησε να διαπραγματευτεί για υψηλότερο τίμημα, ενώ εσείς θέλατε να διαπραγματευτεί με συγκεκριμένο άλλο ενδιάμεσο για να πάρει μικρότερο τίμημα» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top