Συνεχίζει να «καλπάζει» η ακρίβεια σε είδη διατροφής - διαβίωσης  

Σε απόγνωση οι καταναλωτές σε Ελλάδα και σε ΕΕ  

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταναλωτές αφού  δυσκολεύονται να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα στα είδη διατροφής και καθημερινής διαβίωσης, λόγω της ακρίβειας, παρότι στο σύνολό του ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,4% τον Αύγουστο από 3,5% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη σημερινή εκτίμηση της Eurostat.

Ακρίβεια: Ποια μέτρα στήριξης εξετάζονται από την κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ 

Οι καταναλωτές δηλώνουν στην κάμερα του Star ότι έχουν περιορίσει στο ελάχιστο  τις ανάγκες διατροφής και διαβίωσης και ότι πρέπει να αναπτύξουν ειδικές ικανότητες για να γεμίσουν το καλάθι του νοικοκυριού χωρίς να βγουν εκτός προϋπολογισμού. 

Πλέον, ογανωμένοι κι ιδιαίτερα προσεχτικοί έρχονται οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ. Ελέγχουν τις προσφορές στο ίντερνετ και κρατούν πάντα μια λίστα με τα προϊόντα που θέλουν για να μην ξεφύγουν. 

Market Pass Αυγούστου – Οκτωβρίου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις  

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου: «Δεν αρκούν τα καλάθια του νοικοκυριού»   

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, δήλωσε στην κάμερα του Star:   

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης για την ακρίβεια Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης για την ακρίβεια

«Βλέπουμε ότι τελικά τα διάφορα καλάθια δεν αρκούν για να καλύψουν τη διαφορά,  πολύ περισσότερο για το τραπεζικό σύστημα το οποίο με τις υπέρογκες αυξήσεις των επιτοκίων και των επιβαρύνσεων στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά,  επίσης ψαλιδίζει το διαθέσιμο εισόδημα. Ίσως είναι καιρός για την θέσπιση ενός καλαθιού των τραπεζών ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε τα κόστη και τις επιβαρύνσεις των τραπεζών προς κάθε επιχειρηματική ή ιδιωτική μονάδα». 

https://www.star.gr/eidiseis/oikonomia/631942/deth-ti-tha-anakoinwsei-o-prwthypoyrgos

Περιορίζουν τις διαδρομές για οικονομία στα καύσιμα

Όσο οι τιμές των καυσίμων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι καταναλωτές περιορίζουν τις διαδρομές τους στις απολύτως απαραίτητες. Κάνουν μάαλιστα έρευνα αγοράς από πρατήριο σε πρατήριο για να εντοπίσουν την καλύτερη τιμή. 

Απλησίαστη η τιμή στο λάδι 

Στα Γιάννενα η αγορά προϊόντων προβληματίζει τους καταναλωτές. Απλησίαστη είναι η τιμή στο λάδι, η οποία αγγίζει τα 12 ευρώ αλλά και στα είδη καθαρισμού. 

Οι καταναλωτές στην Κω δυσκολεύονται πλέον να αγοράσουν και είδη πρώτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ελαιόλαδο που αγγίζει τα 8ευρώ το λίτρο καθώς και το γιαούρτι  και το γιαούρτι που άγγιξε τα 2.30€.

Γαλλία: Χρυσοπληρώνουν τα αβγά 

Ολοένα και πιο αδειανά παραμένουν τα οικογενειακά ψυγεία στη Γαλλία όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Δεναξά.  Με τον πληθωρισμό να καλπάζει βασικά προϊόντα διατροφής όπως είναι το κρέας ή το ψάρι έχουν γίνει απλησίαστα. Επίσης χρυσοπληρώνουν τα αυγά που η τιμή του καθενός μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 50 λεπτά του ευρώ.

Βέλγιο: «Γονατίζουν» οι οικογένειες  

Στο Βέλγιο τα παράπονα είναι πολλά για την τιμή του γάλακτος όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά.  Η τιμή για καλής ποιότητας γάλα είναι 3 ευρώ το λίτρο, κάτι που «γονατίζει» ειδικά τις οικογένειες με παιδιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top