H DeepSea Technologies σε νέο κεφάλαιο με «άρωμα» Ιαπωνίας

Η Nabtesco απέκτησε το 100% των μετοχών της

H DeepSea Technologies σε νέο κεφάλαιο με «άρωμα» Ιαπωνίας

Το διεθνές ενδιαφέρον συνεχίζει να προσελκύει η ελληνική επιχειρηματικότητα, με την εταιρεία Nabtesco να ανακοινώνει την απόκτηση του 100% των μετοχών της R.K. DeepSea Technologies, μητρικής εταιρείας της DeepSea Technologies, η οποία παρέχει τεχνολογικές λύσεις που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στη ναυτιλιακή βιομηχανία. 

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Nabtesco εκδηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την DeepSea Technologies. Το 2021, η Nabtesco μέσω της θυγατρικής της είχε επενδύσει στην DeepSea, ενώ το 2023 την αντιπροσώπευε εμπορικά στις ασιατικές αγορές, προωθώντας τις λύσεις που έχει δημιουργήσει, όπως η πλατφόρμα «Cassandra» που αφορά στην παρακολούθηση της κατάστασης των πλοίων και την πλατφόρμα «Pythia» που αφορά στην βελτιστοποίηση των ταξιδιών. Εκτός αυτού, η Nabtesco έχει συνεργαστεί με την DeepSea για την από κοινού ανάπτυξη αλγορίθμων, μια συνεργασία που έχει ως γνώμονα την ψηφιακή μετάβαση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. 

Η DeepSea Technologies ιδρύθηκε το 2017 από τους Ρομπέρτο Κούστα (συνιδρυτής και Πρόεδρος) και τον Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο (συνιδρυτής και CEO). Η ιστορία της DeepSea συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης ελληνικής επιχείρησης, αποτελούμενη από μια ομάδα νέων ανθρώπων που κατάφερε να καινοτομήσει στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Μάλιστα, η DeepSea Technologies μέχρι τώρα παρείχε τις υπηρεσίες της σε πληθώρα ναυτιλιακών εταιρειών, όπως η Seanergy και οι Euroseas και Eurodry. 

Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές της DeepSea Technologies ανήκουν πλέον στον ιαπωνικό όμιλο Nabtesco, το ταξίδι της DeepSea δεν έχει ολοκληρωθεί. Αντιθέτως, βάσει της ανακοίνωσης, η εταιρεία θα παραμείνει ανεξάρτητη οντότητα με έδρα τον Πειραιά και θα λειτουργεί ως εξειδικευμένο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. 

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Κούστα, η απόφαση αυτή συνιστά ένα επόμενο φυσικό βήμα για την DeepSea, που θα προσφέρει οφέλη ανταγωνιστικότητας. Η DeepSea θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της ομάδας εμπειρογνωμόνων σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει προκειμένου να προσφέρει λύσεις σε σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλία. 

Επιπλέον, βάσει της δήλωσης του δρα Κυριακόπουλου, η ενίσχυση της συνεργασίας με την Nabtesco δημιουργεί περαιτέρω προοπτικές για τις τεχνολογικές λύσεις που προσφέρει η DeepSea. Κατά τον ίδιο, το νέο κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι κλειδί για το επόμενο βήμα καινοτομίας που θα προσφέρει η DeepSea στους πελάτες της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top