Επιδότηση ρεύματος: Τι θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο με παραδείγματα

Θα καλύπτουν έως το 87% των αυξήσεων για τον Ιανουάριο

Τρεις κλίμακες θα έχιε η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Ιανουάριο / Βίντεο: Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Έως το 87% των αυξήσεων για τους οικιακούς καταναλωτές θα καλύπτουν οι επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα για τον Ιανουάριο, τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι αυξήσεις για τα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφώνται σχεδόν στο 100%, ενώ προβλέπεται και μπόνους επιδότησης, καθώς εάν ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με το 2021, τότε η επιδότηση θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Τι θα πληρώσουμε τον Ιανουάριο με παραδείγματα

-    Ένα νοικοκυριό με μέση μηνιαία κατανάλωση 400ΚWh/μήνα, θα πλήρωνε χωρίς τις επιδοτήσεις 199 ευρώ ενώ με την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 67 ευρώ.

Ρεύμα: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς για τον Ιανουάριο


-    Στην περίπτωση νοικοκυριού με μέση μηνιαία κατανάλωση 700ΚWh/μήνα υπολογίζεται ότι θα πλήρωνε χωρίς τις επιδοτήσεις 349 ευρώ και μετά την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 128 ευρώ. Αν καταφέρει να εξοικονομήσει 15% ενέργειας συγκριτικά με πέρυσι, θα πληρώσει τελικά 118 ευρώ.

 

Κοινωνικό Τιμολόγιο: Πώς θα κάνετε αίτηση για να έχετε φθηνότερο ρεύμα


-    Τέλος, ένα νοικοκυριό που εντάσσεται στην τελευταία κλίμακα με μέση μηνιαία κατανάλωση 1.200ΚWh/μήνα, το οποίο θα πλήρωνε χωρίς τις επιδοτήσεις 598 ευρώ, μετά την επιδότηση θα πληρώσει τελικά 255 ευρώ και αν πετύχει και τον στόχο της εξοικονόμησης θα πληρώσει 220 ευρώ.

Εορταστικό ωράριο: Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top