ΑΣΕΠ: Οι 5.124 προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο - Η λίστα με τα υπουργεία

Ο πίνακας με την κατανομή των θέσεων στους φορείς ανά κλάδο/ειδικότητα

Κάθε χρόνο θα γίνεται ένας πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για του υποψήφιους που θέλουν να προσληφθούν στο Δημόσιο / Βίντεο: ΕΡΤ

Τον ακριβή αριθμό των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν μέσω του πρώτου πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού), καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 και 2023, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 5.124.

Πυροσβεστική: Προχωρά σε προσλήψεις 3.600 μόνιμων εκτός ΑΣΕΠ

Ειδικότερα, θα καλυφθούν 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 1.565 κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 57 Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, για τις οποίες το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκηρύξεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. 

Πώς θα γίνει ο τρόπος εξέτασης στο ΑΣΕΠ

Ο τρόπος εξέτασης είναι είτε με τη μέθοδο ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice questions) είτε με ανάπτυξη κειμένου είτε με συνδυασμό των δύο.

ΑΣΕΠ: Έρχεται ο μεγάλος διαγωνισμός για τις προσλήψεις μόνιμων σε Δημόσιο

Η εξέταση θα αφορά γνώσεις γενικού περιεχομένου, καθώς και γνώσεις που συνδέονται με τη φύση των συγκεκριμένων κλάδων των προκηρυσσόμενων θέσεων.

Θα ακολουθήσει δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας (γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, αξιολόγηση αποτελεσματικότητας και ποιότητας εργασίας).

Μόνιμες προσλήψεις στο Λιμενικό: Οι προκυρήξεις στο ΑΣΕΠ

Για τις θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ) απαιτείται επιπλέον και ατομική δομημένη συνέντευξη, ενώ για την πρόσληψη σε θέσεις όπου απαιτούνται ειδικά προσόντα, είναι δυνατή η διεξαγωγή επιπλέον διαγωνιστικών διαδικασιών, όπως πρακτική δοκιμασία ή εξέταση ειδικών γνώσεων. 

Δείτε εδώ αναλυτικά τους πίνακες με την κατανομή των θέσεων για τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top