Αλαλούμ έχει επικρατήσει με την υποβολή των αιτήσεων για χιλιάδες δικαιούχους του Power Pass, της αναδρομικής επιδότησης για το ρεύμα.
Πολλοί δικαιούχοι υπέβαλαν την αίτηση για το Power Pass και, ενώ βρισκόταν στο στάδιο της εκκαθάρισης, είδαν στη συνέχεια την κατάσταση της αίτησης να μεταβάλλεται σε «εκκρεμεί υποβολή».
Ο λόγος είναι ότι υπέβαλαν μεταγενέστερα τη φορολογική δήλωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια αλλαγή στην κατοικία τους το 2020.
Το μπέρδεμα είναι μεγάλο καθώς πολλοί δικαιούχοι δεν έχουν καν αντιληφθεί τη μεταβολή αυτή και κινδυνεύουν έτσι να μείνουν εκτός επιδότησης, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για το Power Pass πήραν παράταση έως τις 5 Ιουλίου.
Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα
- είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
- ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό. Αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία».
Σημειώνεται ότι επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.