Power Pass: Παράταση έως τις 5 Ιουλίου για τις αιτήσεις

Υποβάλλουν αίτηση όλα τα ΑΦΜ - Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Παράταση για την υποβολή των αιτήσεων για το Power Pass έως τις 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Η προθεσμία έληγε κανονικά στις 30 Ιουνίου, ωστόσο λόγω της συνεχούς ροής των αιτήσεων αποφασίστηκε η παράταση, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών. 

Power Pass: Όλες οι χρήσιμες οδηγίες για να το πάρετε     

Ήδη, έχουν κάνει αίτηση 2,3 εκατομμύρια δικαιούχοι.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα στο ρεύμα

Το επίδομα κυμαίνεται  από 18 έως και 600 ευρώ και πλέον υποβάλλουν αιτήσεις όλα τα ΑΦΜ.

Στους πολίτες επιστρέφεται το 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος για λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022 και για χρεώσεις που δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών ρεύματος, είτε από το κράτος είτε από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Power Pass

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, του φορολογικού έτους 2020, έως τις 45.000 ευρώ. Το καθαρό οικογενειακό εισόδημα προκύπτει όταν από το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε το 2021 (εισοδήματα 2020) αφαιρεθούν οι φόροι. 

Όσοι κάνουν για πρώτη φορά φέτος φορολογική δήλωση, θα πρέπει να σπεύσουν να την υποβάλουν πριν από την αίτηση για το επίδομα.

Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα

- είσοδος και σύνδεση στο gov.gr

- ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet

Αλλάζω Συσκευή: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση

Αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό. Αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία».

Επιδότηση ενοικίου έως 210 ευρώ για 15 μήνες: Ποιους αφορά

Σημειώνεται ότι επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top