Αλλάζω Συσκευή: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση

Τι πρέπει να προσέξετε - Έως πότε θα ισχύουν οι επιταγές

Σε εξέλιξη είναι η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα ανακύκλωσης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», με επιδότηση από 135 έως 710 ευρώ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων βρίσκεται στο allazosyskevi.gov.gr και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 5 Ιουλίου.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως εισοδήματος ενώ η διαδικασία είναι απλή καθώς απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του Taxisnet και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποια ΑΦΜ κάνουν σήμερα αίτηση

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Ποιες συσκευές συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του προγράμματος είναι επιλέξιμες προς αντικατάσταση οι ακόλουθες κατηγορίες οικιακών ηλεκτρικών συσκευών:

1.    Κλιματιστικά

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 710 ευρώ η επιδότηση

2.    Ψυγεία

3.    Καταψύκτες

Καύσωνας: Πώς να ρυθμίσετε τα κλιματιστικά για να μην κάψετε μια περιουσία     

Για κάθε νέα συσκευή που επιχορηγείται, μία παλαιά συσκευή της ίδιας κατηγορίας θα πρέπει να ανακυκλωθεί μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Τι θα χρειαστεί για την αίτηση ο δικαιούχος

Μετά την αυθεντικοποίησή του με κωδικούς Τaxisnet, ο αιτών υποβάλλει αίτηση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών δηλώνοντας, μεταξύ άλλων:

1. τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκονται οι συσκευές προς αντικατάσταση,

2. τον αριθμό συσκευών ανά κατηγορία που επιθυμεί να αντικαταστήσει,

Ανακύκλωση συσκευών: Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση

3. την ύπαρξη ή μη μέλους ΑΜΕΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του κέντρου πιστοποίησης αναπηρίας,

4. ένα μοναδικό αριθμό κινητού τηλεφώνου που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης, και ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από τυχόν έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για την αποστολή των κωδικών των επιταγών (vouchers), αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία με τον ωφελούμενο.

Power Pass: Όλες οι χρήσιμες οδηγίες για να το πάρετε

Ο αιτών επιβεβαιώνει επίσης τα στοιχεία που αντλούνται αυτόματα από τρίτες υπηρεσίες και μητρώα του Δημοσίου και αφορούν την αίτησή του.

Μέχρι πότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιταγή

Αγορές με χρήση επιταγών του προγράμματος μπορούν να γίνονται από τους ωφελούμενους μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top