Επιδότηση ενοικίου έως 210 ευρώ για 15 μήνες: Ποιους αφορά

Στήριξη σε ευάλωτα νοικοκυριά για τα στεγαστικά δάνεια τους

Πινακίδες «Ενοικιαζεται»

Επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου σε ευάλωτα νοικοκυριά για έως 15 μήνες σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για το ενδιάμεσο πρόγραμμα επιδότησης της πρώτης κατοικίας έως ότου δημιουργηθεί ο φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, στον οποίο θα μπορούν να καταφεύγουν τα ευάλωτα νοικοκυριά που θέλουν να συνεχίσουν να διαμένουν στην κατοικία τους, παραδίδοντας ωστόσο την κυριότητά της στον φορέα που θα δημιουργηθεί.

Τουρισμός για όλους: 200.000 δικαιούχοι για το επίδομα διακοπών

Βάσει του ενδιάμεσου προγράμματος, θα επιδοτείται η μηνιαία δόση του στεγαστικού δανείου με το ποσό των 70 έως 210 ευρώ, όσων νοικοκυριών έχουν εισόδημα από 7.000 έως 21.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τα προστατευόμενα μέλη.  

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση

Η μηνιαία δόση που θα πληρώνει ο δανειολήπτης τόσο κατά την ενδιάμεση περίοδο, δηλαδή έως την ενεργοποίηση του φορέα, όσο και στη συνέχεια, θα προκύπτει με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου

Επιδότηση ενοικίου: Τα κριτήρια

Τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί ένα νοικοκυριό ευάλωτο είναι τα ίδια με αυτά που ισχύουν για την επιδότηση ενοικίου και προσδιορίζονται στον νόμο 4472/2017.

Το σχέδιο για φθηνή στέγη σε νέους και νέα ζευγάρια

Συγκεκριμένα είναι τα εξής:

Εισοδηματικά: το συνολικό εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Μέτρα στήριξης: Τι προβλέπεται για τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών

Περιουσιακά: η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 180.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ. να μην υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top