Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα κάνετε αίτηση για επιδότηση

Ανοίγει η πλατφόρμα στις αρχές Ιουνίου

Την αντικατάσταση και ανακύκλωση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή», το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου.

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35% έως 50%, ενώ τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

Νέα «Εξοικονομώ» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχει κάποιος θα μειώνεται η επιδότηση, ενώ όσο μικρότερο είναι το εισόδημα η επιδότηση θα αυξάνεται.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα δε θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά – όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας – θα υπάρχουν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για την κατάταξη και ιεράρχηση των δικαιούχων στη λίστα.

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Αυτά είναι τα ποσά που θα δοθούν

«Για παράδειγμα, ένας πολύτεκνος ή μια οικογένεια με ένα μέλος με αναπηρία θα έχει περισσότερα μόρια θα είναι πιο πάνω στη λίστα, άρα θα αντικαταστήσει πρώτος τις συσκευές», είπε ο κ. Σκρέκας στον ΑΝΤ1.

Πώς θα κάνετε αίτηση για την επιδότηση για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών

Η αίτηση θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από ειδική πλατφόρμα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στο σύστημα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.

Κλιματιστικό

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται η σχετική αίτηση και από το κατάστημα αγοράς.

Στην πλατφόρμα θα δηλώνονται οι συσκευές που θα αντικατασταθούν, το ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου και ο τραπεζικός λογαριασμός.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πώς κάνετε αίτηση

Εφόσον εγκριθεί η αίτηση, θα χορηγείται στους ωφελούμενους εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών, που θα αγοράσουν από το κατάστημα.

Οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τις συσκευές που θέλουν να αγοράσουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι να παραδίδεται η παλαιά συσκευή, η οποία θα πρέπει να είναι λειτουργική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top